Gökçek, Twitter'dan küfürü affetmedi

2011 yılının Ocak ayından bu yana aktif twitter kullanıcısı olan ve 1 milyon 723 bin takipçi sayısı ile rekora koşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesinde karşılaştığı ağır hakaret ve küfür içeren tweetlerin son bulması yönünde sık sık yaptığı uyarıyı bir kez daha yineledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2014 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökçek, Twitter'dan küfürü affetmedi

Küfür ve hakarete karşı takipçilerini bir kez daha uyararak, konuya ilişkin bir de örnek veren Başkan Gökçek, açıklamalarına, "Sevgili twit alemi, Twitter insanların fikirlerini tartışmaları için, kızgınlıklarını veya sevgilerini iletmek için en uygun platform. Birisiyle hakaret etmeden dalganızı da geçebilirsiniz. Kişinin tezatlarını ortaya koyabilirsiniz. Tepkinizi de açıkça ortaya koyabilirsiniz" sözleriyle başladı ve şöyle devam etti:

"Ama kimseye hakaret etme, hele hele kişiye ve yakınlarına küfretme hakkınız yoktur, olamaz da. Ama maalesef Twitter'da tam tersi de oluyor. Ben zaman zaman bu kişileri mahkemeye veriyorum. Gayem insanlara hatasını adalet yoluyla gösterip, başkalarına örnek olmak. Bu sövenlerin çoğu kendi adreslerinin bulunamayacağını düşünüyor. Ama büyük ekseriyetini buluyor ve adaletin karşısına çıkarıyoruz."

ŞİKAYETLERİN YÜZDE 98'İ MAHKUMİYETLE SONA ERİYOR

Hakaret ve küfre karşı yaptığı şikayetlerin yüzde 98'inin mahkumiyetle neticelendiğini ifade eden Başkan Gökçek, konuya ilişkin en son yaşadığı olayı örnek olarak aktardı. İki gece önce (9 Haziran/Saat 2.48) tanımadığı bir kişinin kendisiyle ve ailesiyle ilgili ağza alınmayacak küfürler sıraladığını ifade eden Başkan Gökçek, "Küfürler ailemle ilgili o kadar ağırdı ki, sizlere aktaramıyorum. Bu küfürler aslında en hafif olanı... En az on tane daha ağır küfür var..." diyerek, sadece şahsın bir arkadaşıyla yaptığı sohbeti içeren bir fotoğraf paylaştı.

Küfürler çok ağır olunca şahsa özel bir mesaj attığını aktaran Başkan Gökçek, mesajında "Seni yakalatıp savcının karşısına çıkartmazsam bana Melih Gökçek demesinler" dediğini belirtti. Sonrasında "İşte yiğit klavye şövalyesi" diye nitelendirdiği şahsın verdiği "Beklediğim mesaj :D Çok korktum" mesajını paylaşan Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bugün avukatım araştırdı ve bu yiğit (!) delikanlının adresini ve telefonlarını buldu. Özel kalemimden kendisi ile görüşüldü. Yiğidimin (!) Paçaları tutuşmuş. Özür özür üzerine. Ama bir anlam ifade etmiyor. Çünkü özürler yakalandıktan sonra ve birkaç saat sonra da 'Melih bey, iki gün önce size karşı saygısızlık yaptığım için çok pişmanım hatamın farkındayım. Çok özür dilerim' tweetini attı. Aynı kişi başbakanımıza da çok ağır hakaret etmiş. Şimdi iki ayrı dava ile karşı karşıya..."

TARTIŞALIM AMA HAKARET ETMEYELİM

Küfürlerin çok ağır ve arka arkaya atılmış olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, "Samimi söylüyorum ailesi için çok üzüldüm. Ama bu cezasını çekmeli ve topluma örnek olmalı. Twit alemi bu tip olaylardan ders çıkartmalı ve bu küfür işini bırakmalı. Onun için davayı sonuna kadar takip edeceğim. Lütfen tartışalım ama birbirimize hakaret etmeyelim. Tüm twit alemine saygıyla ve ricayla iletiyorum" sözleriyle açıklamalarını bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber