'Valiye tezgah kurulmuş'

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Hizmet Vakfı'nın dün yapılan genel kurulunda Vali ile yerel gazete sahibi Sirer Doğan arasındaki tartışmaya Anadolu Gazetesi sahibi Fikret Ünsal'ın müdehalesi ile çıkan kavganın yankısı sürüyor. Aynı zamanda Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Ünsal, valiye tezgah kurulduğunu söyledi

12.06.2006

Özel İdare toplantı salonunda dün yapılan Sivas Hizmet Vakfı toplantısında vakfın mütevelli heyeti üyesi ve yerel Hürdoğan Gazetesi'nin sahibi Sirer Doğan ile vakfın başkanı Vali Hasan Canpolat arasında, vakıf paralarının ilgisiz yerlere harcandığı konusunda tartışma çıkmıştı. Ardından Anadolu Gazetesi sahibi Fikret Ünsal'ın müdahalesi sonrasında iki gazetenin çalışanları arasında tekme tokat kavga yaşanmıştı. Bugün konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Anadolu Gazetesi sahibi Fikret Ünsal, toplantı sırasında kavga ortamının tezgahlandığını iddia etti. Ünsal gelişmeleri şöyle anlattı:

"Bu arkadaşımız vakfın işlettiği kömür şirketinin başından alınmasından dolayı geçen yıldan beri valimize karşı sürdürdüğü tavrı dün artık inanılmayacak bir noktaya sürükledi. Genel kurul başlamadan önce bazı endişelerim vardı. Bu arkadaşları dikkatle izledim. Arkasında avukat olan iki oğlu var. Vali bey orada bu arkadaşı dışarı davet ettikten sonra, çocuklarının babalarını alıp çıkması gerekirdi. Arkadaşımız vali beye çok ağır isnatlarda bulundu. Olay tamemen vali beyin üzerine kurgulanmıştı. Kendisinin vakıftan uzaklaştırılmasından dolayı. Bu olay sayesinde kömür tevzide müthiş bir rant olduğunu gördük. Ortada bir senaryo vardı. Vali beyi tahrik ettiler. Biz orada yöneticiler olarak vali beyi engellemek durumunda kaldık. Bu kadar gerildi. Bu kişinin konuşmaları devam edince vali bey o tarafa yürümek istedi. Ben sıradan bir Sivaslı olarak, gazeteci olarak ve özellikle cemiyet başkanı olarak benim bu işe müsade etmem mümkün değildi. Vali beyi orada bulunan yönetici arkadaşlarımızla birlikte engeledikten sonra Doğan'ın yanına giderek, kendisine ortalığın gerildiğini ve dışarı çıkması gerektiğini düzgün bir lisanla söyledim. Buna razı olmadı. `Ortalık gerildi çık' diye söylememden sonra bana karşı agresif bir tavır sergiledi. Vali beyi olaya çekip korumaları ve bizzat kendisiyle olay yaratıp sansasyon yaratacaklardı. Biz o oyunu bozduk diye anormal bir tepki gösterdi. Bir anda ortalık kraşınca ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra olanlar oldu. Gazetedeki 4-5 kişilik çalışanımız ile bir arbede yaşandı. Devletin valisine söylenmeyecek sözler söylendi. Keşke bunlar olmasaydı. Arbede sonrasında bu genel medyaya da yansıdı. Benim 5 elemanım vardı, diğerlerinin kim olduğunu bilmiyorum. İki gazete arasında bir savaş yoktu. Yapılan provakeyi önleme çabamızdan bu sonuç çıktı. Bunun nedeni de kömür şirketi idi. Vali beye kurulan bir tezgahtı bu. Başka bir sebebi yoktu."

Ünsal, Sirer Doğan'ın psikolojik rahatsızlığı olduğunu iddia etti.

Olay sonrasında Vali Hasan Canpolat ve Hürdoğan Gazetesi sahibi Sirer Doğan ise şimdilik bir açıklamada bulunmayacaklarını dile getirdi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber