Öğretmen vekilden öğrencilere tavsiyeler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRETMEN VEKİLDEN ÖSS ADAYLARINA BAŞARI İÇİN TAVSİYELER...

AK Parti'nin öğretmen Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, üniversite sınavına girecek öğrencilere başarı dileyerek, bazı hatırlatmalarda bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 18 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek üniversite sınavı öncesi yaptığı açıklamada, "Olumlu stres, kişiyi motive eder. Olaylara sadece olumsuz yönden değil olumlu açıdan da bakmaya kendimizi zorlamalıyız. Sınavda elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmek aslında başarı için size yetecektir. Başarı sadece olumlu düşünmenin ve gayretinizin ardından gelecektir. Aynı sınava girecek olan ve birbirini iyi tanıyan öğrencilerden seçilen bir grup, kendi arasında iyi bir destek ağı oluşturabilir. Stresinize harcadığınız enerjiyi üretken olabileceğiniz alanlara kaydırmalısınız" dedi.

Aydınlıoğlu, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Kısa yürüyüşler yapın. Kendinizi çok yoracak ve tehlike arz edecek spor oyunlarından uzak durun. Farklı konularda kitap okuyun, strese sebep olacak son an çalışmaları yapmayın. Verimsiz çalışma programları yerine etkili ders programları uygulayın ve günlük ders çalışma programı saatlerinin dışına çıkmamaya çalışın. Kendi kendinizi eleştirerek yorum yapmayın. Sınavdan önce yemek alışkanlığınızı mümkün olduğunca değiştirmeyin. Düzenli ve dengeli beslenmeye çalışın. Uyku düzeninizi değiştirmemeye, gece uykunuzu yeterli miktarda almaya çalışın. Özellikle sınavdan önceki birkaç gün, gece uykunuzu iyi alın. Stresinizi azaltacağı söylenen ilaçlardan kullanmayın. Aksine dikkatinizi dağıtmaya sebep olabilir. İmtihan zamanına kadar çay, kahve ve kolalı içecekler yerine süt ve taze sıkılmış meyve sularını için."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber