İstanbul'da hortum/ Video

Kentte, batı ve güneybatı yönlerinden başlamak üzere şiddetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2014 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dikkat yine yağışlı hava geliyor! Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeydoğusu, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklıklar 3-5 derece düşecek. İstanbul'u Batı ve Güneybatı yönlerinden başlamak üzere şiddetli gök gürültülü sağanak yağışın etkilemesi bekleniyor. Metrekareye 50 kg üzerinde yağış düşecek.

Yağışların yerel etkili olması, dolu ile karışık sağanak şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

Ülkede pek sık karşılaşılmayan doğa olaylarından biri olan hortum, kendini Tuzla'da gösterdi. Bir anda denizde oluşan hortum, ortaya bu ilginç görüntüleri çıkardı. Görenlerin hayretler içerisinde kaldığı olayda vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak o anları kaydetti.

İstanbul'da kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Bazı vatandaşlar poşet ve şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken, bazıları da toplu taşıma araçlarının duraklarına ve çatıların altına sığındı.

Yağış nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı. Anadolu yakasının sahil kesiminde ise hortum meydana geldi. Bazı bölgelerde de yer yer dolu yağdı.

Özellikle bu gece etkili olması öngörülen yağışların yarına kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Yetkililer, yağış nedeniyle su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

HORTUM TEKNELERİ BATIRDI

Tuzla sahilinde teknelerin batmasına neden olan hortum sahilde oturan bazı vatandaşlar tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde sahile vuran hortumun tekneleri onlarca metreye fırlattığı ve teknelerin alabora olduğu görüldü.

Olaya tanık olan vatandaşlar, "Hortumun gelişini gördük. Bende o sırada video çekimi yapıyordum. Biz duracak sandık ama çatıları (yerinden) söktü. İki üç tane çocuk vardı, son anda aldık denizden. Hortum bir anda tekneleri havaya kaldırdı" dediler.

LÜKS VİLLALAR HORTUMLA HARABEYE DÖNDÜ

Hortum kıyıya kadar ilerleyip Mercan bölgesindeki villaları adeta harabeye çevirdi. Parklardaki dev ağaçları yerinden söküp metrelerce uzağa fırlatan hortum, bölge sakinlerine büyük korku yaşattı. Evlerin kiremitleri havada uçuşurken, uçan kiremitler ve parçalar evlerin camlarını paramparça etti. Mahalle sakinleri, "Birden kuvvetli bir şekilde önüne geleni uçurdu. Ağaçları yerinden söktü, kiremitler camları kırdı" diye konuştu.

TEKNEYİ DENİZDEN ALIP SİTENİN HAVUZUNA FIRLATTI

Dev hortum o kadar şiddetliydi ki denizdeki bir tekneyi alarak yaklaşık 100 metre uzaktaki sitenin bahçesindeki havuza fırlattı. En ilginç görüntülerden biri de başka bir sitenin bahçesindeki bir bulaşık makinesinin uzaktaki bir sitenin bahçesine düşmesi oldu. Mahalle sakinleri daha önce böyle bir şey görmediklerini belirterek büyük korku yaşadıklarını söyledi.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Hortum dehşeti çevredeki vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde denizde görülen hortum süratli bir şekilde kıyıya ilerliyor. Hortumu çeken vatandaşta diğerleriyle birlikte panik halinde bir restorana sığınıyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'da batı ve güneybatı yönlerinden başlamak üzere şiddetli gök gürültülü kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kenti, 1 saat içerisinde batı ve güneybatı yönlerinden başlamak üzere şiddetli gök gürültülü sağnağın etkilemesi beklendiği belirtildi.

Yağışların yerel etkili olması ve dolu ile karışık şeklinde olacağının tahmin edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kısa süreli ve metrekareye 50 kilogram üzerinde yağması beklenen yağışlar, su baskınlarına neden olabilecektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi/AKOM, tahminler doğrultusunda alarma geçerek bütün birimleri uyardı. Başta İSKİ, itfaiye, yol bakım birimleri olmak üzere tüm birimler, görevlerinin başında olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve sürücülerin tedbirli olması ve gerekli tedbirleri alması öneriliyor."

Açıklamada, özellikle bu gece etkili olması öngörülen yağışların yarına kadar sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber