MİT müdürünü müebbetten temiz elleri kurtardı

MİT Ordu Bölge Müdürü Deniz Ç.’nin amcası ve kuzenini öldürdüğü iddiasıyla dava açıldı. Ancak Deniz Ç.’nin ellerinde barut izine rastlanmayınca tahliye edildi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Haziran 2014 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT müdürünü müebbetten temiz elleri kurtardı

Gaziantep'te geçtiğimiz yıl Karanfil köyünde iki kardeş ve onların çocukları arasında büyük bir kavga yaşanmış, yaşanan olayda MİT Ordu Bölge Müdürü Deniz Ç.'nin amcası Ahmet Ç. ve kuzeni Mustafa Ç.'yi öldürdüğü iddiasıyla dava açıldı. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Deniz Ç. için iki kişiyi öldürmek ve bir kişiyi de öldürmeye teşebbüsten iki kez müebbet ve 9 ile 15 yıl arası hapis cezası istendi. Ayrıca Deniz Ç.'nin olaya karışan babası Derde Ç. için de 30 yıla kadar hapis cezası istendi. Geçtiğimiz yıl yaşanan olayın ardından 16 Haziran'da Deniz Ç.'nin avukatı Gaziantep 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. Mahkemesinin ise itirazı kabul ederek Deniz Ç.'nin tahliye edilmesine karar verdiği ortaya çıktı. Mahkeme kararın gerekçesinde de Deniz Ç.'de atış artıklarına rastlanılmadığını, baba Derde Ç.'de ise atış artıkları bulunduğunu kaydetti. Mahkeme ayrıca verdiği kararda tanıkların çelişkili ifadeler verdiğini ve baba Derde Ç.'nin suçu üstlendiğine de dikkat çekti.

KAÇAK EŞYAYI GÖRÜNCE

İddianamede olayın başlangıcı hakkında, MİT mensubu Deniz Ç.'nin kardeşi Ahmet Ç.'nin çocukları ile beraber araçlarına kaçak eşya yüklediklerini gördüğü belirtildi. Ahmet Ç.'nin kardeşi Derde Ç. , kendisini daha önce Jandarmaya şikayet ettiği için tartışıp küfürleştikleri belirtildi ve olayın yaşandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber