Ankara'nın göbeğindeki mühimmat temizleniyor

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Çankaya Köşkü yakınındaki askeri alanda bulunan patlamamış mühimmatın temizlenmesi için düğmeye bastı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Haziran 2014 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'nın göbeğindeki mühimmat temizleniyor

Bakanlık, bu kapsamda NATO'nun mayın temizleme operasyonlarını yapan Destek Ajansı NSPA'yı görevlendirdi. Oran semtindeki alan temizlendikten sonra, askeri personel için lojman yapılacak.

ROKET VE TANK MERMİSİ

Milli Savunma Bakanlığı, 50 yılı aşkın süredir Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tarafından piyade atış eğitimi olarak kullanılan Sunay Atış Alanı'nı, lojman yapımı için TOKİ'ye devretti. Söz konusu alandaki patlamamış ve sayısı bilinmeyen el bombaları, roketler, tank mermileri gibi mühimmatların temizliği, NATO'nun Destek Ajansı NSPA eliyle yapılacak. NSPA, NATO Mayın Temizliği sertifikalı firmaların katılabileceği bir ihale açtı. Firmalardan teklif alma aşamasına gelinen ihaleyle, 710 bin metrekarelik Sunay Atış Alanı, tamamen patlamamış mühimmat ve patlayıcılardan temizlenecek.

BAŞKA MÜHİMMAT DA VAR

İhaleyle ilgili bilgilendirme şartnamesinde, temizlenecek alanda, 5.56 mm ve 7.62 mm'lik hafif silahlar, el bombaları, 3.5 inç'lik roketler, 60 mm ve 81 mm'lik silahlara ait patlamamış mühimmat bulunduğu ifade ediliyor. Patlatma kordonları, elektriksel patlatma başlığı ve TNT de tespit edilen mühimmatlar arasında yer alıyor. Alanda, belirlenenlerin dışında farklı cinste ve çapta mühimmat da olabileceği uyarısı yapılıyor.

5 METREYE KADAR KAZILACAK

Mühimmatların tam olarak bilinmemesi nedeniyle temizlenecek alan 3 kategoriye ayrıldı. Alandaki patlamamış roket ve havan topları için 5 metreye kadar derinlemesine temizlik yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber