Otizm okulunu bekleyenler sıkıntıda

MANİSA’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Özel İdare’nin kapanması, otizm okulu hayali kuran engelli ailelerini mağdur etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Temmuz 2014 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otizm okulunu bekleyenler sıkıntıda

Barbaros Mahallesi'nde yapılması planlanan ve Özel İdare'den 400 bin liralık destek alan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) şimdilik rafa kalktı. Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, okul için yollanan paranın Ankara'ya geri gönderildiğini açıkladı.

Manisa'da otistik çocukları bulunan ailelerin yıllardır mücadele verdiği Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin yapımı İl Özel İdaresi'nin kapanması nedeniyle sekteye uğradı. 2012 yılında derneğin girişimleriyle Barbaros Mahallesi'nde hayvan barınağının karşısındaki araziye 8 derslikli Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yapılması kararlaştırıldı. Manisa İl Özel İdaresi'ne okulun ihalesi için 400 bin lira gönderildi. Ancak Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün merkeze tayin edilmesi ile otistik çocuğu olan engelliler beklemek zorunda kaldı. Yeni Manisa Valisi Addurrahman Savaş'a sorunlarını anlatamadıklarını kaydeden Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, Savaş'ın da merkeze çekilmesinin ardından okul hayallerinin yarıda kaldığını ifade etti. Şeranoğlu, "Manisa'da sürekli değişen valiler ve kurum müdürleri yüzünden Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi bir türlü yapılamadı. Derdimizi anlatana kadar müdürler ve valiler başka yerlere tayin ediliyor" dedi.

Son olarak okulun ihalesi için gönderilen 400 bin liralık paranın da Ankara'ya geri gönderildiğini duyduklarını dile getiren Şeranoğlu, "Yerel seçimlerden önce imar sorunu çıkmıştı, ancak onun halledileceğini söylediler. Daha sonrasında okulun ihale bedeli için Manisa İl Özel İdaresi'ne yollanan para yerel seçimlerden sonra Özel İdare kapanınca Ankara'ya gönderildi. Bu kadar oyalanmamış olsalardı şimdiye kadar Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni yapardık. Şimdi elimizde okulun yapımı için para da kalmadı. Onu da kaybettik" diye konuştu.

Kendisinin de iki otistik çocuk sahibi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Şeranoğlu, çocuklarının eğitimi için okul bulamadığını söyledi. Şeranoğlu, otistik çocukların eğitiminin çok farklı olduğunu belirterek yasal olarak 2 otizmliye bir öğretmen gerektiğini vurguladı. Zihinsel engellilerin algılamalarının daha kuvvetli iken otistiklerin eğitiminin zor olduğunu ifade eden Şerenaoğlu, "Otistik çocuklar eğitim merkezi şu anda Menemen'de var. Ama bizler oraya gitmek istemiyoruz. Manisa'da da olsun istiyoruz. 3 yıldır çocuklarımız mağdur. Çoğu ilde otistik çocuklar eğitim merkezi var" dedi. Dernek Başkanı Şeranoğlu, yeni Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile okul sorununu paylaştıklarını ve çözümü için destek olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber