Marmara Üniversitesi rektör adaylarını seçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesinin (MÜ), rektör adayları seçimi başladı.

Üniversitenin Haydarpaşa Yerleşkesinde 10 sandıkta saat 17.00'ye kadar sürecek oy kullanma işlemini başlatan Rektör Prof. Dr. Tunç Erem, tüm adaylara iyi şanslar ve başarılar diledi.

Prof. Dr. Erem, seçimde belirlenecek 6 adayın isminin YÖK'e bildirileceğini, YÖK'ün bu adaylar içinden belirleyeceği 3 adayın ismini de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in son kararı vereceğini hatırlatan Prof. Dr. Erem, "10 Temmuzda görevimi yeni rektöre tevdi edeceğim. Bunun mutluluk ve onurunu yaşıyorum. 4 yıl çok güzel çalışmalar yaptık. Marmara Üniversitesini belli bir noktaya getirdik. Bu çizginin benden sonra da aynen devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Seçim çalışmalarını yürütecek Divan Heyetinin seçilmesinden sonra oy verme işlemine geçildi.

Kapalı zarf usulü yapılan seçimde, profesör, doçent ve yardımcı doçent olmak üzere 1300 civarında öğretim üyesi oy kullanacak.

Oylamanın sona ermesinin ardından sandıklar açılacak ve sayıma geçilecek.

Seçime, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof.

Dr. Yurdun Fırat, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga E. Dağlı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi, Kadın İşgücü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necla Pur, Tıp Fakültesi Gastroentroloji Bilim Dalı öğretim üyesi ve Gastroentroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurdan Tözün, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Özbaş, Fen Edebiyat Fakültesi Anorganik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Ayrancı ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Altuğ rektör adayı olarak katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber