Aksu: Belediye ve özel idareler gelir yasası imzaya açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan itfaiye binasını ve Kızılay Kan İstasyonu'nun açılışını gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Aksu, Uşak ziyaretinin ikinci bölümünde Uşak Belediyesi'ni ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra Kızılay Kan İstasyonu ile itfaiye binalarının açılışını gerçekleştiren Bakan Aksu, belediye encümen toplantısında ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum örgütleri eşliğinde basına kapalı bir toplantı yaptı. AK Parti İl Başkanlığı'nda partililere seslenen Bakan Aksu, "3 Kasım seçimlerinde vaat etmiştik. Duble yol yapacağız diye. Hortumları keserek, hortumculara giden paraları aziz milletimize yönlendirdik. Duble yollar yapıldıktan sonra kazalar ile mal ve can kayıpları azaldı. TOKİ vasıtası ile büyük bir ihtiyaç olan konut üretimine başladık. Sadece vatandaşlarımıza değil kamu personeli içinde konutlar üretiyoruz" dedi. Daha sonra Kızılay Kan İstasyonu'nun açılışını gerçekleştiren Bakan Aksu, burada yaptığı konuşmada, "Kızılay Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin ve çağdaş Türk toplumunun sosyal dayanışmada örnek olarak gösterebileceği çok değerli bir kurumdur. Ben ayrıca bu kurumun bugün aynı işlevini ifa eder durumda görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Türk Kızılay'ı uluslararası alanda Türk milletinin yüzünü ağartan faaliyetler yürütmektedir. Kızılay'ın en önemli görevlerinden biri de kan bankacılığını ve kan hizmetlerini yürütmektir. Bu anlamda kan hizmetlerinde de yeniden yapılandırmaya gidilmiştir. Bugün açılışını yapacağımız istasyon en modern teknik cihazlarla donatılmıştır" dedi. Bakan Aksu ve beraberindeki heyet, Uşak Kan İstasyonu'nun açılışını yaptıktan sonra istasyonu gezdi. Uşak ziyaretini belediyeye ait itfaiye binasının açılışını yaparak tamamlayan İçişleri Bakanı Aksu, burada yaptığı konuşmada ise, "Bir yandan AB üyeliği sürecinde gerekli değişim ve dönüşümler sağlanırken bir yandan da bu dönüşümlerin vatandaşlarımızın günlük hayatına olumlu yansımaları olması için çabalıyoruz. Demokratikleşme ve insan hakları ile yerel yönetimler reformu alanında köklü değişiklikler yaptık. Amacımız daha mutlu birey ve daha huzurlu toplum oluşturmaktır. Yeni yönetim anlayışımız ile merkez idare tarafından yürütülmesi zorunlu olmayan hizmetlerin yerel yönetimlere bırakılacağını daha hükümet kurmadan önce söyledik. Hükümet olduktan sonra da ülkemizde yıllarca söylenip bir türlü gerçekleştirilemeyen yerel yönetim reformunu gerçekleştirdik ve çok önemli 4 yasa çıkartarak yürürlüğe koyduk. Ancak reform bir süreçtir bu süreç devam etmektedir. Henüz çıkarılması gereken reform yasaları da hükümetimizin gündemindedir. Bunlardan en önemlisi olan mahalli idareler, belediye ve özel idareler gelir yasası imzaya açılmış durumdadır. Köy kanunu üzerinde yapmış olduğumuz çalışma tamamlandı ve kurumlardan görüş alınması safhasına gelinmiştir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, itfaiye binasının açılışını yaptıktan sonra Uşak Havaalanı'ndan uçakla İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber