Sezer 'sosyal güvenlik'in kısmi iptali için başvurdu

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sosyal Güvenlik Reformu'nun temel ayağını oluşturan ve emeklilik sistemi ile genel sağlık sigortasıyla ilgili düzenlemeler getiren yasanın bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Cumhurbaşkanlığı'ndan önceki gün yapılan yazılı açıklamada, Sezer'in daha önce veto ettiği yasayı onayladığı, ancak bazı maddelerin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Yüksek Mahkeme'ye başvuracağı bildirilmişti.

MAHKEMEYE ULAŞTI

Reuters'ın haberine göre göre, Sezer'in başvurusu bugün Yüksek Mahkeme'ye ulaştı. Anayasa Mahkemesi'nin Sezer'in başvurusunu önümüzdeki günlerde ele alarak önce ilk incelemeyi yapması, ardından da istemi esastan görüşmesi bekleniyor. Sezer, yasa ilk kez önüne geldiğinde 10'u asıl, beş geçici olmak üzere 15 maddesini veto etmişti. Veto edilen maddeler arasında yasanın temelini oluşturan prim gün sayısı, emeklilik yaşı ve aylık bağlama oranı ile ilgili düzenlemeler yer alıyordu.

Öte yandan 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu', Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre 1 Ocak 2007'den sonra sigortalı olan kadınlar 58, erkekler 60 yaşını doldurmuş olmaları ve en az 9 bin gün prim ödemiş olmaları şartıyla yaşlılık aylığından yararlanabilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber