Bozdağ: Bazı idare mahkemesi kararları, başka yerlerde yazılıyor

Bozdağ, Hukuk ve Değişim Derneğinin Vilayetler Evi'nde düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmasında, geçmişte yargı siyasallaştığı için tartışmaların çok ortasında yer aldığını ifade etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2014 02:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Bazı idare mahkemesi kararları, başka yerlerde yazılıyor

Bekir Bozdağ, Hukuk ve Değişim Derneğinin Vilayetler Evi'nde düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmasında, geçmişte yargı siyasallaştığı için tartışmaların çok ortasında yer aldığını ifade etti.

-"Ankara'da mı yazılıyor bu kararlar, başka yerlerde mi?"

Son günlerde İçişleri Bakanlığının bazı görevlerde değişiklik yaptığına değinen Bakan Bozdağ, "10 katlı emniyet binasının beşinci katında görev yapan bir polis memurunun, görev yeri dördüncü kattaki birim olarak değiştiriliyor. İdari yargı, jet hızıyla 'kanuna açıkca aykırı bir durum var, telafisi güç ve imkansız bir hal var' diye yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bir polis memurunun aynı ilde, aynı binada görev yeri değiştiği zaman hangi kanuna açıkca aykırılık doğuyor, hangi telafisi güç ve imkansız zarar doğuyor. Olabilir mi böyle bir şey" diye konuştu.

Kararları alıp, incelediğini vurgulayan Bakan Bozdağ, gerekçelerin tamamının aynı olduğunun altını çizdi.

"Nasıl oluyor da en batıdaki bir idare mahkemesinin kararıyla en doğudaki bir idari mahkemesinin kararının gerekçeleri, isimler ve tarihler hariç noktası, virgülü değişmeden aynı oluyor" diyen Bakan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben Adalet Bakanı olarak buna itiraz ettiğim zaman 'yargının hakkını, hukukunu korumuyorum' diye eleştiriliyorum. Ben buna nasıl itiraz etmeyim. Kim yazıyor bu kararları? Ankara'da mı yazılıyor bu kararlar, başka yerlerde mi? Eğer mahkemesinde yazılıyorsa bu kadar aynilik asla olamaz. Maalesef şimdi bazı yargı görevlileri, bazı çevrelerin hükümete karşı mücadelesinin maşası olarak kullanılmaktadır. Buna bizim asla izin vermemiz lazım. Yargı görevini yapanları kullanmak isteyenleri de buradan uyarıyor, kendilerini kullandıranları da buradan uyarıyorum. Hukuk devletini, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yok etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Hiçbir yargı görevi yapan buna izin vermemelidir. Eğer böyle giderse en sonunda 'Danıştay'a götüreceğiz, anahtarları bırakacağız. Bundan sonra ihaleleri idari yargı mahkemeleri yapsın, bundan sonra Türkiye'nin bütün bürokrat atamalarını hakimler yapsın, biz hükümet olarak aradan çekiliyoruz' diyeceğiz. Böyle bir şey olur mu? Yargı devletine doğru birileri Türkiye'yi götürmek istiyor. Biz buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz de. Yargı ne zaman aktivizm yaptıysa Türkiye'de sıkıntılar oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber