Oğlu sınava girdi... Milli Eğitim Bakanı Çelik'in ÖSS heyecanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüz binlerce adayın sınav heyecanını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ailesi de yaşadı.

Bakan Çelik'in oğlu Enis Çelik, Dikmen'deki Nevzat Ayaz Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesinde sınava girdi.

Enis Çelik, sınava gireceği yere saat 08.40 sıralarında, annesi Şahsenem Çelik ile birlikte geldi. Adayların salona alınacağı ana kadar annesiyle birlikte bekleyen Enis Çelik, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak binaya alındı.

Oğlunun sınavının bitmesini bekleyen Şahsenem Çelik, gazetecilerle kısa süre sohbet etti. Gazetecilerin, ''Biz aslında Sayın Bakan'ın da gelmesini bekliyorduk'' sözleri üzerine Şahsenem Çelik, ''İşleri yoğun. Şu an İstanbul'da'' dedi. Şahsenem Çelik, çok heyecanlı olduğunu söyledi.

SINAVIN ARDINDAN

Sınavdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enis Çelik, sınavın beklediğinden kolay geçtiğini ifade ederek, ''O kadar zor değildi. Zor bekliyorduk, ama bana göre zor değildi'' dedi.

Sınava sözel alandan girdiğini belirten Çelik, üniversitede halkla ilişkiler veya radyo televizyon bölümlerinde okumak istediğini söyledi. Ankara ya da İstanbul'daki üniversitelerden tercih yapmayı düşündüğünü dile getiren Enis Çelik, özel üniversiteleri tercih edebileceğini söyledi.

Enis Çelik, ''Soruların hepsini yanıtlayabildiniz mi?'' sorusu üzerine, ''Kendi bölümümle ilgili sorularda matematiğin bazı soruları hariç elimden geleni yaptım. Matematik bayağı zorladı, ama iyiydi. Sınav beklediğim kadar zor değildi'' dedi.

''Babanız sizi aradı mı?'' soruna Enis Çelik, ''Sabah kahvaltıda aradı, görüştük'' karşılığını verdi.

Kolundaki saati gazetecilere gösteren Çelik, ''Uğur getirsin diye babamın saatini taktım. Üstünde babamın ismi yazılı. Kendi saatiydi. Sonradan bana verdi'' diye konuştu.

Enis Çelik, daha sonra kendisini bekleyen annesiyle birlikte okuldan ayrıldı.

ÖSS MANZARALARI

ÖSS süresince, öğrenciler içeride veliler dışarıda ter döktü. Çocuklarıyla birlikte sınav yerlerine gelen veliler, gazete okuyarak, dua ederek ve örgü örerek beklediler.

Sınavdaki çocuklarının gürültüden rahatsız olmasını istemeyen aileler, okul önünde cep telefonu çalanlara ve otomobiliyle gürültü çıkaranlara müdahale ederek, sessiz olmalarını istediler. Sınavın sonlarına doğru okul kapılarında biriken aileler, sınavın ardından çocuklarına sarılıp öptüler.

Bazı adaylar, sınavın 4 testten oluşan ilk bölümündeki soruların kolay olduğunu, ancak ikinci bölümdeki özellikle sayısal alandaki soruların zor olduğunu dile getirdiler.

Öte yandan sınavın yapıldığı okulların çevresinde de yoğun trafik yaşandı. Özel otomobilleriyle sınav yerlerine gelen ve okul çevresinde araçlarını park eden aileler, sınav öncesi ve sonrasında trafiğin tıkanmasına neden oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber