Şehit babasına devlet övünç madalyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Dağ Komando Birliği'nde görev yaparken 1998 yılında Kuzey Irak'ta helikopteriyle iniş sonrasında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Muğlalı Piyade Asteğmen Gökhan Kösem'in babası Metiner Kösem'e, Cumhurbaşkanı adına Devlet Övünç madalyası verildi.

Muğla Öğretmenevi'nde düzenlenen törene Vali M. Temel Koçaklar, Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Garnizon Komutan Vekili Yarbay Samit Tokmak, Muğla milletvekilleri Cumhur Yaka ve Dr. Ali Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Haydar Elgin, askeri erkan, polis mensupları ve şehit aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Temel Koçaklar, "Bugün onur ve övünç duyduğumuz bir gündür. Bu vatanı vatan yapan kahraman şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Hepimizin soy ağacında oğulları, yakınları şehit vermiştir. Aziz şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Hiçbir millet oğlunu askere gönderirken davul-zurnayla göndermez. Bizler oğullarımızla övündüğümüz için davul-zurnayla göndeririz. Türkiye Cumhuriyeti büyük Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyecektir" dedi.

Konuşmaların ardından, 1998 yılında Kuzey Irak'ta şehit düşen Piyade Asteğmen Gökhan Kösem'in özgeçmişi okundu. Vali Koçaklar, şehit babası Metiner Kösem'e Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası'nı taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber