Polisler İstanbul'dan kaçıyor

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayat şartlarının ağırlığı İstanbul'da görevli polisleri buradan kaçırıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünye-sinde çalışan 27 bin polisten 11 bini, diğer illere tayin için başvurdu. Bunların 5 bin 400'ünün tayini çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan 27 bin polisten 11 bini, diğer illere tayin için başvurdu. Bunların 5 bin 400'ünün tayini çıktı. 12 milyon nüfuslu İstanbul'da toplam 27 bin polis görev yapıyor. Mesleğe yeni başlayan ya da başka illerde çalışan polislerin büyük bölümü, İstanbul'a gelmemek için elinden geleni yapıyor. Bunun nedeni ise giden personelin bir daha geri dönmek istememesi. İstanbul'da görevli 11 bin polis bu yıl gitmek için form doldurdu.

5 BİN 400 POLİS ŞARK HİZMETİNE

Hayat şartlarının ağır olduğu il de görev şartlarının da zor olması polisi adeta İstanbul'dan kaçmaya zorluyor. 11 bin polisten 5 bin 400'ü şark hizmetine gidecek. Giden personelin yerine ise İstanbul'daki polis okullarından mezun olan genç polisler gelecek. Ancak İstanbul'daki okullar 2 bin 500 mezun vereceği için geri kalan sayı il dışındaki polis okullarından karşılanacak. Ancak her geçen gün artan personel açığı için kesin çözüm bulunamıyor. Çünkü artık polis memurları İstanbul'da çalışmak istemiyor.

'Şark' nakliyat

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde şark hizmetine gidecekler için nakliye firmaları ateda seferber oldu. Firmalar, Türkiye'nin her yeri için fiyat tarifesi çıkardı. Emniyet Müdürlüğü'ne asılan tarifeye göre en pahalı yer 2 bin 50 YTL ile Ardahan. Şark hizmetine gidecek personel eşyalarını toplayıp İstanbul Emniyeti ile ilişik kesmeye başladı.

Polisin sorunları

En iyimser ihtimalle polisler İstanbul'da 12 saat mesai yapıyor. Yine en iyi ihtimalle günde iki saati de yolda geçen polisin hafta sonu, maç, toplumsal eylemler ve olağanüstü durumlarda, izni ikinci bir emre kadar iptal ediliyor. Fazla çalışmalar için hiç bir ek ödeme yapılmıyor. Alt sınırı 900 YTL olan polis maaşı, İstanbul'un ağır ekonomik şartlarına yetmiyor. Ekonomik sıkıntılar ve yoğun iş temposu, zamanla polislerin aile ve iş yaşantılarına yansıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber