Kurultay öncesi İnce' hesaplar

CHP Grup Başkanvekili İnce 'çatı aday' hezimetinin ardından olağanüstü kurultayda adaylığını açıkladı. İnce parti içindeki diğer ulusalcı gruplara da işbirliği çağrısı yaptı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ağustos 2014 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurultay öncesi İnce' hesaplar

Neşe Sarıdoğan

CHP'de olağanüstü kurultay hesaplaşması başladı. CHP Genel başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İnce, "Yola çıktım, adaylıktan asla vazgeçmeyeceğim" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren İnce, "15 günde kurultay, seyircisiz salon tutulmasını anlıyorum, bu korkuları hissediyorum zaten onun için adayım" dedi.

CHP'nin 5-6 Eylül tarihlerindeki olağanüstü kurultayı için geri sayım başlarken, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Dün TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP Grup Başkanvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan İnce, "Kurultayda Genel Başkanlığa aday olacağım" dedi. Kurultay tarihini ve yerini eleştiren İnce, "Baskın bir kurultay yapılmasını, CHP geleneklerinde olmayan 15 günde seyircisiz salon tutulmasını anlıyorum, bu korkuları hissediyorum ve zaten onun için adayım. Seyirci almadan, milleten kaçarak bir sinema salonu gibi salonda kurultay yapılmasını anlıyorum. CHP kurultayları Türkiye'nin sorunlarını konuşma kurultaylarıdır, partililer ve halka kapatılmış bir yapı değildir" diye konuştu.

Kaybeden başkan istifa etsin

Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerini, belediye başkanlarını, MYK üyelerini, cumhurbaşkanı adayını tek başına belirlediğini savunan İnce, blok listeyle seçim yapılacağı yönünde duyumlar aldığını belirten İnce, "Partide demokrasi vadeden Kılıçdaroğlu gitti yerine her şeyi tek başına belirleyen yapı geldi" dedi. CHP üyelerine ve kurultay delegelerine de seslenen İnce, CHP'nin geleneği olan güçlü genel sekreterlik makamını yeniden oluşturacağını, 'genel başkan seçildikten sonraki ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan başkan istifa etmiş sayılır' hükmünü koyacaklarını kaydetti.

Partide diktatör olmamalı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnce, kazanacağına inandığını belirterek, "Ben yola çıktım bundan sonra hiçbir şekilde geri adımım yoktur" dedi. Herkesle ittifak yapmak istediğini ifade eden İnce, parti içindeki ulusalcı kanat ve adaylığı konuşulan Türkiya Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na da mesaj gönderere herkese kapılarını açtığını kaydetti. İnce, "4 sene önce çok demokratik söylemlerle gelip bugün diktatörlüğe getireceksiniz partiyi o zaman Erdoğan'a ne diye diktatör diyorsunuz. Ben diktatör istemiyorum ülkemde de istemiyorum, partimde de istemiyorum" dedi.

'ÇALIŞIRLARSA YETERLİ ZAMAN VAR'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise TBMM'de gazetecilerin baskın kurultay eleştirileriyle ilgili sorularına verdiği yanıtta, "Aynı kanaatte değilim. Sonuçta bir yarışa giren arkadaşlarımız bir iddia koyan arkadaşlarımız bu iddiası çerçevesinde bir çalışmayı elbette yapacaklardır ama bu iddiayı ortaya koyarken de örgütün nabzını tutmuşlardır diye düşünüyorum. Çalışırlarsa yeterli zaman vardır diye düşünüyorum. Ben zaman açısından bir sorun görmüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber