Baro ile arzuhalcilerin 12 yıllık davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2006 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Barosu'nun 12 yıl önce avukatlık mesleğiyle ilgili iş takipçiliği yaptıkları ve dosya açtıkları iddiasıyla şikayet ettiği arzuhalciler, mahkemenin haklarında verdiği 6 aylık hapis cezası kararının iptali için Yargıtay'a başvurdu.

Adana Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Soner Çetin, yaptığı açıklamada, adliye binası etrafındaki 17 arzuhalcinin, avukatların yapması gereken iş takipçiliği ve dosya açma gibi işlemleri yaptıklarını ve bu durumun önlenmesi için arzuhalciler hakkında 1994 yılında dava açtıklarını söyledi.

24 Ekim 2005 tarihinde, 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada arzuhalcilerin 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Çetin, sanıkların iyi hallerinden dolayı haklarındaki kararın ertelendiğini, ancak arzuhalcilerin kararın iptali için Yargıtay'a başvurduğunu kaydetti.

Adliye çevresindeki arzuhalcilerin şemsiyeli, tabureli görüntülerinin AB kapısındaki Türkiye'ye yakışmadığını ifade eden Çetin, "Arzuhalcilerin görevi sabıka kaydı doldurup, dilekçe yazmak. Ama onlar avukatların yapması gereken işlere karışmaya başladı. Vatandaşları yanlış yönlendirerek hata yapmalarına neden oluyorlar. Dava açıp hak kaybına yol açıyorlar. İşin içinden de çıkamayınca avukatlara başvuruyorlar. Yargının gözleri önünde yasayı ihlal ediyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağız. Ne pahasına olursa olsun arzuhalcileri buradan kaldıracağız" dedi.

3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın birçok baroya da örnek teşkil edeceğini kaydeden Çetin, Türkiye'nin birçok kentinde arzuhalcilere bu olaydan sonra baroların dava açtığını söyledi.

Haklarındaki hapis cezası kararının iptali için Yargıtay'a başvurduklarını belirten arzuhalciler ise, "Biz ekmek parasını kazanmak için burada çalışıyoruz. İddia edildiği gibi avukatların işini yapmıyoruz. Adli sicil kaydı doldurup dilekçe yazıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber