Dolmabahçe Sarayında milletvekillerine protokol ayıbı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2006 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, Dolmabahçe Sarayı'nın açılışının 150'nci Yıldönümü dolayısıyla 7 Temmuz'da Hasbahçe'de bir kutlama gecesi düzenleme kararı aldı. Ancak Meclis'te sadece İstanbul milletvekillerine davetiye gönderilince AKP ve CHP milletvekilleri bu duruma tepki gösterdi. CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Özyurt, "Bu densizliktir, belki hoş olmayacak ama bu milletvekillerini adam yerine koymamaktır" dedi.

Konuyla ilgili olarak TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Özyurt, "Zevksizlik örneği ve yapılan bir densizliği paylaşmak istiyorum" dedi. CHP Grup Başkanvekilliğine davetiye dün gelince olaydan haberdar olduğunu belirten Özyurt, yanında getirdiği, bordo ve yaldızlı sarı renklerden oluşan 25x25 cm boyutlarında kalın kartona basılmış davetiyeyi de göstererek, "Dolmabahçe son derece zarif bir saraydır. Bu davetiye ise zevksizlik örneğidir, Dolmabahçe'nin zarifliğine uymaz bu davetiye" dedi.

Kültür sanattan sorumlu TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'e de durumu aktardığını ve Pakdil'in de davetiyeyi yeni gördüğünü kaydeden CHP'li Özyurt, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin'in de davetiyeden haberi olmadığını söyledi. "Milli Saraylar Dairesi'nin, davetiyeyi sadece İstanbul milletvekillerine ve komisyon başkanlarına göndermesi, başka hiçbir milletvekiline göndermemesi, hoşuma gitmiyor ama, densizliktir. Belki hoş olmayacak ama adam yerine konulmamaktır. Arkadaşlar gider ya da gitmez o ayrı bir konu, ama bütün saraylar İstanbul milletvekillerine aitmiş gibi gösterilmesi ayıptır. AKP'li arkadaşlar da bu durumu hoş karşılamadı. Nedenini sorduğumuzda Daire Başkanı Cemal Öztaş 'Bugün postaya veriyoruz' dedi. Ama davetiye bir haftadır İstanbul milletvekillerinin elinde. Ben de TBMM üyesiyim ve İstanbul milletvekilleri kadar ben de bu ülkeyi seviyorum" şeklinde konuştu.

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Dr. Cemal Öztaş'ın gönderdiği davetiyede Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'de 7 Temmuz 2006 Cuma günü saat 20.00'da Kutlama Gecesi düzenleneceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber