Antalya polisi 'beyamca' diyemeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, yayınladığı ilk genelgede, Antalya polisinin uyması gereken kuralları sıralarken, en kısa sürede ISO 9000 Kalite Güvence Belgesi almanın öncelikli hedef olduğunu bildirdi.

Arslan, emniyet müdür yardımcıları, merkez ve ilçe teşkilatları ve birim amirlerine gönderdiği ilk genelgesinde hizmetin daha sağlıklı ve verimli yapılması için dikkat edilmesi gerekenlere yer verdi.

Hizmet politikasını "güvenlik ve huzur sağlama görevini en kısa sürede, en iyi, en verimli ve kendini sürekli geliştirerek yerine getirmek" olarak açıklayan Arslan, "size yardımcı olabilmemiz için lütfen bize yardımcı olun" sözüyle hareket ettiklerini ve sloganlarının "polis vatandaş el ele Antalya'da daha huzurlu günlere" olduğunu bildirdi.

Feyzullah Arslan, özellikle otomasyonun bütün imkanlarından yararlanılarak en kısa sürede ISO 9000 Kalite Güvence Belgesi almanın öncelikli hedef olduğunu genelgesinde, şunları kaydetti:

"Faaliyet ve fonksiyonlarımızda, hizmetin ifasında ve takdirinde milli menfaatlerin ön planda tutulması, çalışmada gizlilik ve tasarruf tedbirlerine azami özen gösterilmesi, işlemlerde sürat ve bürokratik işlerin azaltılması, mevzuatın izlenmesi ve problemler doğmadan önce çözüm getirilmesi ile personelin eğitiminin ve özellikle otomasyonun bütün imkanlarından yararlanılarak yaygınlaştırılması temel hedefimiz olacaktır. En kısa sürede ISO 9000 Kalite Güvence Belgesi'ni almak öncelikli hedefimizdir. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için belirtilen hususlar her kademedeki personel tarafından aynen yerine getirilecektir."

TRAFİKÇİLER MUAF

Genelgesinde personelin selamlaşmasıyla ilgili kriterlere de yer veren Arslan, selamlaşmaya tüm amir ve memurların uyması gerektiğini belirtti. Arslan, "ciddiyet içinde, hafif gülümsemeyle selamlaşılacak, tüm sıralı amirlerce de konu üzerinde hassasiyetle durularak personel eğitilecektir" dedi.

Trafik tıkanıklığı nedeniyle trafik düzenlemede görevli polis memurunun selamlama yapmayacağını belirten Arslan, motosikletli polislerin ise seyir halinde başıyla selam vereceğini kaydetti.

GÖREVLİYKEN KAHVEHANEDE OTURULMAYACAK

Abdullah Arslan, personelin görevli bulunduğu sırada veya görev gereği olmaksızın resmi ya da sivil kıyafetle kahvehane, kıraathane, lokal ve kulüp gibi yerlere oturamayacağını, oyun oynayamayacağını bildirdi.

Amirin izni olmaksızın iş sahiplerinin ya da polisle ilişkisi bulunabilecek kişilerin yemek veya eğlence çağrılarına gidilmeyeceğini vurgulayan Arslan, aracı eliyle de olsa hediye kabul edilmeyip borç para alınmayacağını, ödeme gücünün üstünde borçlanılmayacağını kaydetti.

ASIK SURAT YOK

Arslan, genelgede emniyet teşkilatından güleryüz ve alaka beklemenin vatandaşın en doğal ve yasal hakkı olduğunu da vurguladı Vatandaşı emniyet teşkilatından soğutan, kızdıran ve kıran davranışlardan; asık suratla, keyfi, kasıtlı, kaba, hırçın ve farklı muamele suretiyle görev yapılmasından şiddetle kaçınılacağını bildiren Arslan, polis-halk ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen bu davranışların önlenmesi için gerekli bütün tedbirlerin alınacağını, güler yüzlü ve şefkatli davranılacağını kaydetti.

'PEKİ CANIM...' DENİLMEYECEK

Feyzullah Arslan, kişinin ve kitlenin polise yaklaşmasını sağlamak için göz önüne alınması gereken maddeler arasında medeni ve ciddi bir tavır takınmanın da önemine değindi.

Kıyafetten konuşmaya, hareketlerden çevrenin düzenine kadar örnek davranışlar sergilenmesini isteyen Arslan, genelgesinde şu ifadelere yer verdi:

"Zira hiç kimse baştan atılır şekilde karşılık görmekten, tanımadığı biri tarafından laubali bir tarzda, akrabalık belirtir şekilde davranılmasından hoşlanmaz. Bu nedenle vatandaşlara karşı, 'bayım, bayan, beyamca, hanım teyze, hanımanne, peki kardeşim, hayır canım, peki canım, peki, olur, peki abi, olur abi' gibi hitaplardan kaçınılacaktır. Davranışlarda herkese ciddi, güvenilir ve saygın bir kurum olunduğu gösterilecektir." Arslan, müracaatta bulunan kişilerle görüşme sırasında da ağızda sigara veya sakız bulunmasından, el pantolon cebinde, ceket veya montun düğmeleri açık, masaya yaslanarak konuşmaktan kaçınılmasını istedi.

DUYGULARA KONTROL

Feyzullah Arslan, teşkilat mensuplarının münferit de olsa polisin halk ve medya ilişkilerine gereken önemi göstermemesinin tüm teşkilata mal edilebildiğini, bunun da polis aleyhine olumsuz kamuoyu oluşmasına neden olduğunu kaydetti.

Polis memurlarının duygularını kontrol etmeleri, gerektiğinde malul, gerektiğinde sakat, gerektiğinde konuya baba ve anne şefkati ile yaklaşması gerektiğini ifade eden Arslan, polisin kurallara önce kendisinin uyması gerektiğini belirtti. Arslan, "polis, kararlarını kesin, fakat yumuşak bir dille ifade edebilen ve kendisine güvenle yaklaşılabilen bir kimliğe sahip olmalıdır" dedi.

MAKAM ODASI GİBİ NEZARETHANE

Feyzullah Arslan, polis merkezlerinin temizlik ve bakımına da dikkat edilmesini istedi. Arslan, yapılacak denetimlerde birimlerin temizliğine, döşemesine ve çevre düzenlemelerine gerekli özeni göstermeyen, nezarethane, lavabo ve tuvaletlerde sigara izmariti ve benzeri maddeler bulunmasına mahal veren birim amirleri, polis merkezi amirleri, grup amirleri ve ilgili personel hakkında işlem yapılacağını bildirdi.

Arslan, özellikle nezarethanelerin makam odaları gibi temiz ve tertipli olmasına özen gösterilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber