Bakan kıskançlığı töreni iptal ettirdi

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Azerbaycan, zaten "doktor" unvanına sahip müdüre "fahri profesörlük", Bakan Özak'a da "fahri doktorluk" verince tören iptal oldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Azerbaycan'daki tapu çalışmaları "fahri unvanlık" krizine neden oldu. Azerbaycan, zaten "Doktor" unvanına sahip olan Tapu Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz'a "fahri profesörlük", Bayındırlık Bakanı Faruk Nafız Özak'a ise "fahri doktora" unvanı vermek istedi. Özak, "Benim altımda çalışana nasıl profesörlük unvanı nasıl verirsiniz" diyerek töreni iptal ettirdi.

PROTOKOL İMZALANDI

Türkiye'nin Azerbaycan'da yapacağı tapu kadastro çalışmalarıyla ilgili 17 Mart 2006 tarihinde iki ülke arasında bir protokol imzalandı. Protokol gereği Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Azerbaycan'a eğitici gönderecek ve Türk Tapu Kadastro çalışmalarının aynısı bu ülkede de yapılacaktı. Protokolün altında Bayındırlık Bakanı Faruk Nafız Özak, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan ve Tapu Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz ile Azerbaycan Bayındırlık Bakanının imzaları yer aldı. Azerbaycan hükümeti Türkiye'nin bu yardımı karşısında protokolde imzaları bulunan Bayındırlık Bakanı Faruk Nafız Özak, Bakanlık Müsteşarı Sabri Erbakan'a fahri doktora unvanı verilmesini karalaştırdı. Zaten "Doktor" unvanı bulunan Tapu Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz'a da aynı unvanın verilmesi yanlış olacağı düşünülerek 'profesörlük' verilmesi kararlaştırıldı. Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Bayındırlık Bakanlığı'na bir yazı göndererek fahri unvanların verilmesi için bir tören yapılacağını bildirdi. Bakanlığın 20 Haziran 2006 tarih, 2/3446 sayılı yazısında, "Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini geliştirmek açısından Azerbaycan Uluslararası Devlet Üniversitesi İlmi Kurulu; Sayın Bakan Faruk Nafız Özak ile Müsteşar Sayır Sabri Erbakan'a fahri doktora, Tapu Kadastro Genel Müdürü Sayın Necdet Poyraz'a da fahri profesörlük unvanı verilmesini kararlaştırmıştır" denildi.

KIZDIRAN UNVAN

SABAH'a bilgi veren Bakanlık kaynaklarına göre, Bakan Özak ile Müsteşar Erbakan kendilerine fahri doktora, kendilerine bağlı çalışan Tapu Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz'a profesörlük unvanı verileceğini görünce kızdılar. İddialara göre Bakan Özak, Azerbaycan Büyükelçiliği yetkililerini çağırıp, "Bana doktora, benim altımda çalışana ise profesörlük unvanı nasıl verirsiniz" diyerek tepki gösterdi. Elçilik yetkililerinin açıklamaları Bakanı tatmin etmeyince, geçen hafta yapılması gereken tören iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber