O araca 87 kişi bindik!

Isparta'da 17 mevsimlik işçiye mezar olan midibüse daha önce 87 kişinin bindiği gerçeği tüyleri diken diken etti. Veli Turgut, 'Hafta sonları daha kalabalık oluyordu' dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Kasım 2014 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O araca 87 kişi bindik!

Elma toplamak için Konya'dan Isparta'ya giden mevsimlik işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 17 kişinin öldüğü cinayet gibi trafik kazasında, faciaya davetiye çıkarıldığı ortaya çıktı. Kapasitesinin üstünde yolcu alması nedeniyle fren sistemi arızalandığı için devrilen ölüm midibüsünden yaralı annesi, ablası ve kardeşlerini kurtarmayı başaran 18 yaşındaki Veli Turgut'un anlattıkları tüyleri diken diken etti.

NASIL SIĞDIK BİLMİYORUM

22 kişi kapasiteli olmasına rağmen 46 kişiyle yola çıkan midibüse daha önce 87 kişi bindiklerini belirten Turgut, 'Hafta içi olduğu için sayı azdı. Kalabalık değildi. Hafta sonları daha kalabalık oluyordu. Biz daha önce aynı midibüste 87 kişi bindik. Nasıl sığdığımızı ben de bilmiyorum ama 87 kişi bindik' dedi. Kaza öncesi elektrik aksamında sorun çıktığını bildiren Turgut, "Sonra fren tutmadı ve kaza yaptık. Çok ölü vardı. Cesetler her taraftaydı. Camı tekmeyle kırıp dışarıya çıktım. Annemi ve kardeşlerimi kurtardım" diye konuştu.

14 kez cenaze namazı kılındı

Kazada hayatını kaybeden işçilerden 14'ü Konya'nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi. Arife Aktaş, Ayşe Kale, Mihri Kale, Reyhan Ceran, Havva Ceran, Velican Çelik, Elmas Çelik, Buket Keskin, Gülseren Yayla, Metin Arslanalp, Şerife Aksoy, Ceylan Aksoy, Emel Arslanalp ve Ayşegül Karataş'ın cenazeleri, omuzlara alınarak ilçe merkezindeki Nasreddin Hoca Meydanı'na getirildi. Burada, hayatını kaybedenlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra 14 kişi için tek tek cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenazeler, Nasreddin Hoca Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kazada ölen diğer işçiler Maksude Ünsal, Muazzez Balık ve Havva Yiğit'in cenazesi de Konya'nın Akşehir ilçesinde defnedildi. Ölenlerin hikayeleri ise yürekleri burktu. Ceylan Aksoy'ın, kızının çeyiz parası için, Arife Aktaş'ın ise geçen yıl aldığı evinin borcunu ödeyebilmek için çalıştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber