Hastanede ömre bedel skandal

Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Eğitim Hastanesi'nde, kanser olan bir hastanın raporu isim benzerliği nedeniyle başka birine verildi. İki ay ölüm korkusu yaşayan hastada ülser çıktı

İstanbul'da göğüs ağrısı şikâyetiyle gittiği Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, isim benzerliği nedeniyle ileri derecede akciğer kanseri olan başka bir hastanın raporu verilen Musa Kazım Demir (52), 2 ay boyunca kâbus yaşadı.

Kazım Demir öldü

Demir, 2 ay önce gittiği hastanede tomografi çektirdi. Ancak Demir'e yanlışlıkla, ölümcül hastalığın pençesindeki Kazım Demir'in tomografi sonuçları verildi. Musa Kazım Demir raporu görünce şoke olurken, gerçek kanser hastası olan Kazım Demir de hayatını kaybetti.

Yanlışlıkla verilen tomografi raporunu inceleyen doktorlar, Musa Kazım Demir'e acil olarak biyopsi yapılması kararına vardı. Durumdan şüphelenen inşaat ustası Demir, tomografi raporunu bir yakınının aracılığıyla başka doktorlara da inceletti ve ileri derecede kanser olduğunu öğrendi.

Biyopsi yapıldı

Yaklaşık 2 ay süresince ölüm korkusu yaşayan Demir'e biyopsi de yapıldı. Ancak çıkan sonuç Demir'in yalnızca midesinde ülser olduğunu ortaya koydu. Sonuca şaşıran doktorlar ikinci kez tomografi çekilmesini istedi ve bu sonuç da normal olunca korkunç hata ortaya çıktı.

Kanser olmadığını öğrenince sevinen 3 çocuk babası Demir, "2 ay ölüm korkusuyla yaşadım, ülser hastası çıktım" diyerek savcılığa başvurdu ve tomografiyi çeken hastane içindeki özel görüntüleme merkezinden şikâyetçi oldu. Demir'e yanlış rapor veren Saray Sağlık Hizmetleri Şefi Doç. Dr. Sinan Çakırer de olayla ilgili olarak şunları söyledi:

'Büyük bir hata yok'

"Buraya günde 600'ün üzerinde hasta geliyor. Bence çok büyük bir hata yok, hayatın iyi tarafından bakmak gerek, sonuçta biyopsi çok önemli bir şey değil. Arkadaş hayatın kıymetini daha iyi anlar, belki sigara içiyorsa artık içmez. Hem ben mi dedim ona git yanlış film al diye, bakın buraya çoğunlukla gelen hastalar Karadenizli, isimler hep aynı oluyor. Soyisimleri de bazen tutuyor."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber