Savcının üstünü arayan polise soruşturma

Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM girişinde görevli polisler, ziyarete gelen bir Yargıtay savcısının çantasını "x-ray" cihazına koydurttu. Savcının suç duyurusunda bulunması üzerine, Ankara Başsavcılığı polisler hakkında soruşturma başlattı

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Parlak Yiğit'i ziyaret için Meclis'e gelen bir Yargıtay savcısından çantasını "x-ray"den geçirmesini isteyen polisler hakkında soruşturma açıldı. Mayıs ayında gerçekleşen olaya göre, TBMM'nin Dikmen Kapısı'na gelen kimliği öğrenilemeyen bir Yargıtay savcısı, buradaki görevli polisler tarafından aranmak istendi. Polisler, TBMM Başkanlığı'nın 12 Haziran 2002 tarihli kararı gereğince, savcıdan çantasını "x-ray" cihazına koymasını istediler. Savcı da, Hâkimler ve Savcılar Kanunu'na göre, polisin kendisini arama yetkisinin olmadığını söyledi. Polislerin ısrarı üzerine, savcı çantasını "x-ray" cihazından geçirerek Meclis'e girebildi.

Savcının suç duyurusunda bulunması üzerine, Ankara Başsavcılığı, polisler hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturmayı yürütebilmek için polislerin bağlı bulunduğu Ankara Valiliği'nden "izin" istedi. Soruşturmanın sonucu, TBMM'deki "arama" kriterlerinin değişmesine de neden olabilecek. Milletvekili eşleri ise tanıtma kartlarını göstererek cihazdan geçmeden içeri girebiliyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber