Öğrenciye suç örgütü dinlemesi

2012 yılında "Organize Suç Örgütü Mensubu" olduğu iddiasıyla dinlenen Fatih Üniversitesi öğrencisi, telekulakçı polislerinden şikayetçi oldu. İfade veren üniversite öğrencisi, "Dinlemeyi yapanlar hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını istiyorum" dedi. Kayıtları inceleyen müfettişler ise dinlemeyi gerektirecek bilgi ve belgeye rastlamadı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciye suç örgütü dinlemesi

CİHAT ARPACIK

Türkiye'nin birçok şehrinde birbiri ardına ortaya çıkan tele-kulak skandallarında savcı, emniyet müdürü, bürokrat, siyasi parti temsilcisi, STK üyesi ve devlet memuru binlerce vatandaş mağdur oldu. Türkiye genelinde çok sayıda ilde Mülkiye ve Polis müfettişleri, yasadışı dinleme eyleminde parmağı olan dönemin Emniyet yetkililerini yakın markaja aldı. Bir çok polis hakkında hazırlanan raporların ardından savcılıklar yasadışı dinlemeleri gerçekleştiren polisler hakkında soruşturma başlattı.

DİNLEMENİN GEREKÇESİ YOK

Yasadışı bir şekilde suç uydurularak veya sahte evraklarla dinlenen mağdur ifadelerinde kendilerini dinleyen emniyetçilerden şikayetçi oldu. O isimlerden biri 27 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Yusuf E. Tekirdağ Emniyet İstihbarat Müdürlüğü görevlileri Yusuf E.'yi 19.12.2011-19.03.2012 tarihleri arası, 3 ay boyunca "Organize Suç Örgütü Mensubu" olduğu iddiasıyla dinlemeye aldı. Müfettişlerin incelediği çok sayıda mağdur gibi Yusuf E. hakkında da teknik takibe gerekçe olabilecek herhangi bir bilgi veya belgenin olmadığı ortaya çıktı. Bu durum müfettişlerin hazırladığı ve soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği tevdi raporunda ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

FATİH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ

Hukuksuz bir şekilde dinlenen Yusuf E. mağdur/müşteki sıfatıyla 16 Eylül günü soruşturmanın polis tahkikatını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çağrıldı. Yusuf E. ifadesinde Emniyetçilerin dinlemeye aldığı 0532923XXXX numaralı telefonun kendi adına kayıtlı olduğunu ve 5 yıldır kendisi tarafından kullanıldığını belirtti. Polise verdiği ifadede Fatih Üniversitesi'nde Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde öğrenci olduğunu anlatan Yusuf E., "Dinlendiğim belirtilen tarihlerde aynı okulda ve bölümde öğrencilik yapmaktaydım. Dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin beni neden Organize Suç Örgütü mensubu olarak gösterdiklerini bilmiyorum. Dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden maddi-manevi tazminat hakkım saklı kalmak üzere davacı ve şikayetçiyim. Haklarında gerekli yasal işlemin yapılmasını istiyorum" dedi. Yasadışı tele-kulak mağduru Yusuf E.'nin "dinlendiğim tarihte öğrencisiydim" dediği Fatih Üniversitesi, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen kurumların başında geliyor.

Tekirdağ Emniyet İstihbarat Müdürlüğü görevlileri Yusuf E.'i 19.12.2011-19.03.2012 tarihleri arası, 3 ay boyunca "Organize Suç Örgütü Mensubu" olduğu iddiasıyla dinlemeye aldı. Müfettişlerin incelediği çok sayıda mağdur gibi Yusuf E. hakkında da teknik takibe gerekçe olabilecek herhangi bir bilgi veya belgenin olmadığı ortaya çıktı. Yusuf E. telekulakçı polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fırat da şikayetçi oldu

AK Parti kurucularından eski Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, kendisi ile ilgili olarak yapılan yasa dışı izleme ve dinlemelerle ilgili emniyette ifade vererek, sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Mersin'de 16'sı daha önce meslekten ihraç edilen 27 emniyet mensubunun yasa dışı yollarla dinlediği iddia edilen 123 kişiden biri olan Dengir Mir Mehmet Fırat, dün öğle saatlerinde kardeşi Adnan Fırat ile birlikte Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Fırat, kendisi ile ilgili yasa dışı dinleme ve izleme yapanlar hakkında şikayetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber