Felsefe profesörü Uluğ Nutku yaşamını yitirdi

MERSİN Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Felsefe Bölümü'nün kurucusu, yazar, emekli öğretim üyesi 80 yaşındaki Prof. Dr. Uluğ Nutku yaşamını yitirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Felsefe profesörü Uluğ Nutku yaşamını yitirdi

'İnanmanın Felsefesi', 'Daha Güncel Felsefe', 'Felsefe ve Güncellik', 'Ur Uruk Urşu - Şiir Damlası Tarih', 'İnsan Felsefesi Çalışmaları' gibi kitapların yazarı Prof. Dr. Uluğ Nutku, dün akşam Mersin'deki evinde uykuda hayata veda etti. Prof. Dr. Uluğ Nutku için bugün Mersin Üniversitesi'nde tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Prof. Dr. Mustafa Aksan, Nutku'nun öğrencileri ile yakınları katıldı. Rektör Aydın, cenaze töreninde yaptığı konuşmada Uluğ Nutku'yu kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirip, onunla ilgili hep övgü dolu sözler duyduğunu söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Murat Gizir ise Prof. Dr. Nutku'ya çok şey borçlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kendisi akademik çalışmalarıyla bilimsel ve insani bakış açısıyla yeni kurulmakta olan üniversitemize ve fakültemize katkıda bulunmuş, bizlere örnek olmuş, yol göstermiş, çok sevilen ve saygı duyulan bir hocamızdı. Yüzlerce öğrenci yetiştiren, kitaplar makaleler yazarak felsefe alanına ve düşünce dünyasına katkıda bulunan Nutku, felsefenin sevilmesi ve yaygınlaşması için çalışmayı görev bildi. Hocamızı ebedi istirahatgahına uğurlarken ürettiği bilgi birikiminin, sahip olduğu akademik bakış açısının ve insani özelliklerinin öğrencileri, kitapları ve makalelerinde yaşıyor olduğunu bilmekle teselli buluyoruz."

Öğrencileri adına söz alan Seher Baytimur ise Prof. Dr. Nutku'nun iyi bir hoca olmanın yanında çok değerli bir insan olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nutku'nun cenazesi törenin ardından yakınları tarafından İstanbul'a götürüldü. İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenecek törenin ardından Prof. Dr. Nutku'nun cenazesi, çarşamba günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazın ardından Aşiyan'da toprağa verilecek.

Mustafa ERCAN/MERSİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber