Pamukova makinistleri afla dönüyor

Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Pamukova'da 2 yıl önce 39 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan hızlandırılmış tren faciasından 11 ay sonra işten çıkarılan makinistler Fikret Karabulut ile Recep Sönmez, son memur sicil affından yararlanmak için TCDD'ye yazılı başvuruda bulundu.

Facianın ardından açılan davada birkaç ay tutuklu yargılanan Fikret Karabulut ve Recep Sönmez, yine faciadan 9 ay sonra idari soruşturma sonucu "hız limitini aştıkları" gerekçesiyle çıkartıldıkları TCDD'ye dönüş başvurusu yaptı. İki makinist, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanarak yürürlüğe giren "Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerininin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun"un kendilerini de kapsadığını belirterek işe iadelerini istediler.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamaları süren makinistlerin İdare Mahkemesi'nde TCDD aleyhine açtıkları, işe iadenin yanı sıra, "16 aylık görevden uzaklaştırma süresi içindeki özlük hakların iadesi"ni de öngören davanın devamı için 30 günlük yasal süre içinde mahkemeye dilekçe sunacakları bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber