Erdoğan, polisi uyardı: Bu üniformalar, sizleri toplumdan ayırmamalı, uzaklaştırmamalı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Polislerimizin dikkat etmesi gereken en önemli iki husus, güvenlik ve güvenilirliktir. Güvenilir olmayan bir kurumun güvenliği tesis etmesi söz konusu olamaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Polis Akademisi mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının millet ve devlet olarak gurur duyulan köklü kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Türk polis teşkilatının milletin en güvendiği kurumların başında geldiğini belirten Erdoğan, mezun olan komiser yardımcılarının mesleğin onurunu daha da yükseltmek için verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğinden emin olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Türk polis teşkilatının genç, idealist ve çalışkan polislerle daha da güçleneceğini, saygınlığını ve güvenilirliğini arttıracağını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizler bir yandan milletin güvenliğini sağlamaya çalışırken bir yandan da insanımızın devlete olan güvenini sağlamlaştıracaksınız. Polislerimizin dikkat etmesi gereken en önemli iki husus, güvenlik ve güvenilirliktir. Güvenilir olmayan bir kurumun güvenliği tesis etmesi söz konusu olamaz. Bu nedenle inanıyorum ki teşkilatımızın hiçbir mensubu toplum nezdinde bu itibarın, bu güvenin zedelenmesine izin vermeyecektir.

Üzerinizdeki üniformaların değerini iyi bilmelisiniz. Bu üniformalar sizleri toplumdan ayırmamalı, uzaklaştırmamalı. Aksine bunlar onların hizmetinde olduğunuzu gösteren, sizleri milletimizle kaynaştıran, vatandaşlarımıza güven veren işaretler olmalı. İnsanlarımız zor zamanlarında en yakınında sizleri görmeli.

Her biriniz devletle millet arasındaki vatandaşlık bağını daha da güçlendirmek için çalışmalısınız. Görevinizi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken 3 şey; hukuka riayet etmek, adaleti gözetmek, insan onuruna sahip çıkmaktır. Kanunsuzlukla mücadele, biliyorum ki sizler için en temel ilke olacaktır. Türkiye'de devlet ile toplumun kucaklaşmasında, demokratik düzenin tesisinde, hukuk devletinin yerleşmesinde polis teşkilatımıza hayati sorumluluklar düşüyor."

"ZAFİYETE ASLA YER YOK"

Vatandaşlık duygusunun güçlenmesinin her bir vatandaşın hak ve hukukunun emniyet altında olduğunu bilmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, emniyet ve adalet duygusunda zaaf oluşması durumunda vatandaşlık bilincinin de yara alacağını söyledi. Bu durumda birlik ve beraberliğin de zedeleneceğini belirten Erdoğan, "İşte bu nedenle sizin görevinizde herhangi bir zafiyete asla yer yoktur" dedi.

Bütün emniyet mensuplarının bu şuurla hareket ettiğinden emin olduğunu kaydeden Erdoğan, topluma hizmet üreten kurumların barışa, huzura ve adalete yaptığı katkıların Türkiye'nin geleceğini aydınlatacağının unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda Türkiye'nin dört bir yanında fedakarca görev yapan bütün emniyet mensuplarını yürekten kutladığını dile getiren Başbakan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile millet, vatan ve bayrak için canını feda eden bütün şehitleri minnetle ve rahmetle andığını, kahraman gazilere de en derin şükranlarını sunduğunu ifade etti.

"Onların hatırası bizim için aziz bir emanettir" diyen Erdoğan, Türkiye'de huzurun ve toplumsal barışın güçlenmesine vereceği katkılardan dolayı polis akademisinden mezun olan komiser yardımcılarına teşekkür etti. Erdoğan, mezunların üstleneceği görevleri hakkıyla yerine getireceklerine inandığını da söyledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından dereceye giren mezunlara diplomalarını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber