İnönü, mezun sayısını 40 bine çıkardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2006 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya İnönü Üniversitesi bu yıl 3 bin 952 öğrenci mezun vererek, toplam mezun sayısını 40 bine çıkarttı. Eczacılık Fakültesi de bu yıl ilk mezunlarını verdi.

İnönü Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okulların, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, kampusde bulunan futbol sahasında yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Bayram Öz, CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ile Muharrem Kılıç, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, bazı kurum ve kuruluşların yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende Eczacılık Fakültesi birincisi Fatmagül Taşlıpınar'ın yaptığı konuşmadan sonra kürsüye gelen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Bundan sonraki yaşamınızda devletin ve ulusun sizden talep ettiği ve sizlerinde bunları eksiksiz yerine getirmekle yükümlü olduğunuz iki temel konu olacaktır. Bunlardan birincisi üniversitede edindiğiniz mesleki bilgilerinizi sürekli güncelleştirerek kamu ve veya özel sektörde toplumun hizmetine sunmaktır. İkincisi ise ulusal sorunlara duyarlılık göstermenizdir" dedi.

Prof. Dr. Hilmioğlu, dinler arası diyalog adı altında serbestçe yapılan Hıristiyan misyonerlik faaliyetlerinin toplumsal bütünlüğü bozduğunu kaydetti. Törende tıp fakültesi, eczacılık fakültesi ve hemşirelik bölümünden mezun olan öğrenciler yemin etti. Törende, dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi. Öğrenciler, tören sonunda keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadı.

Bu arada, İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 2 çocuk babası 50 yaşındaki Şadan Öncüler ile 52 yaşındaki 1 çocuk babası Ali İhsan Batak'da törene aileleriyle katılarak mezuniyet belgelerini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber