Bakan Güllüce'den ÇED iddialarına cevap

İdris Güllüce Akkuyu ÇED raporu iddialarına yanıt verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2014 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Güllüce'den ÇED iddialarına cevap

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun aceleyle onaylandığı iddiasına ilişkin, "Bu nasıl acele ki 2 seneden fazladır yapılıyor. 2011'in sonu 3 seneden fazla bir zamanda çok mu acele olmuş?" dedi. ÇED raporunun Putin'in geldiği gün onaylanmasına ilişkin konuşan Bakan Güllüce, "Tut ki Putin'in geldiği güne denk geldi hiçbir mahzur görmüyoruz" diye konuştu.

Güllüce, Kütahya Belediyesi ile kentsel dönüşüm protokolünün imzalandığı törende gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Akkuyu NGS için ÇED raporunun aceleyle onaylandığı ve gerekli teknik değerlendirmelerin yapılmadığı" şeklindeki iddiaların sorulması üzerine Güllüce, "Bu nasıl acele ki 2 seneden fazladır yapılıyor. 2011'in sonu 3 seneden fazla bir zamanda çok mu acele olmuş?" yanıtını verdi. Güllüce, onayın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelmesiyle de ilgisinin bulunmadığını belirterek, zaten bunun üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. "Tut ki Putin'in geldiği güne denk geldi hiçbir mahzur görmüyoruz" diyen Güllüce, Rusya ile Türkiye'nin komşu ülkeler olduğunu ve dostlukların gelişmesini istediklerini ifade etti.

BU BAKIŞ DOĞRU DEĞİL

Güllüce, Rusya ile ticari ilişkilerin daha da kuvvetlenmesini arzu ettiklerine belirterek, şöyle konuştu: "Burada sadece bizim değil Rusya'nın da menfaati var. Dolayısıyla her iki taraf da menfaatleniyor. Teknik konulara gelince bunlar öyle değil. O kadarına cevap vereyim. O beyanat doğru değil. Türkiye böyle bahsedildiği kadar boş bir ülke değil. Bu ülkenin çok ciddi bilim adamları, kurumları, üniversiteleri var. Bir mühendis odası başkanı olarak bunları iyi bilmesi, benden daha iyi tahkik etmesi gerekiyor. Türkiye Atom Enerjisi diye bir kurum var. Türkiye'ye bu bakış, doğru bir bakış değil. Bu ülke büyük bir ülkedir. Bu ülkenin ilim adamlarını, üniversitelerini, profesörlerini, çevre profesörlerini, nükleer enerjiyle ilgili yetişmiş insanlarını küçük görmek doğru değil. Bunlar bizim insanımız diye hor görmek doğru değil. Bunlar bizim memleketin çocuklarıdır, Avrupa ve Amerika standartlarının ötesine geçmiş ilim adamlarıdır. Kendi üniversitelerimizi, ilim adamlarımızı küçük görmeyi doğru bulmuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber