Vali yardımcılarına uydurma isnat ve iftira'dan Z. Beyaz'a suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Valiliği, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hakkında "uydurma isnat ve iftira" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte yayınlanan Yenigün gazetesinin 10 Haziran tarihli nüshasının birinci sayfasında yer alan bir haberde, "Star televizyonunda Savaş Ay'ın hazırlayıp sunduğu A Takımı programında Türkiye'yi son günlerde yakından ilgilendiren, yabancılara toprak satışları ve misyonerlik üzerine yapılan tartışmada Antalya'da görev yapan vali yardımcılarından birinin İsraillilere emlakçı gibi toprak satışı yaptığı" iddialarının yer alması üzerine derhal araştırma ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında bilgisine başvurmak üzere birçok kez aranan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın, bilgi ve mesaj bırakılmasına rağmen televizyonda iddia ettiği beyanlarını doğrulamaktan kaçındığı ve telefonlara ısrarla geri dönüş yapmadığı kaydedildi.

Konuya ilişkin yapılan ön inceleme ve araştırma raporunda Antalya'da halen görevli bulunan vali yardımcılarının hiçbirinin ileri sürüldüğü gibi herhangi bir faaliyetinin tespit edilmediği ifade edilen açıklamada, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hakkında, "uydurma isnat ve iftirada bulunduğu" iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber