Kapadokya'da balon düştü: 1 ölü, 5 yaralı

Kapadokya'da tur için havalanan balonlardan biri düştü. Kaza sonucu bir kişi yaşamını yitirdi,

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2014 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapadokya'da balon düştü: 1 ölü, 5 yaralı

Nevşehir'de, turistleri taşıyan sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Sabah yolcularıyla Göreme turu için havalanan balon saat 08.15'te Güvercinlik Vadisi üzerine geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle düştü. Balondakiler ve görgü tanıkları 112 Acil Servis ve güvenlik güçlerini arayarak olayı bildirdi. Bölgeye jandarma ekipleriyle sağlık görevlileri sevk edildi.

İki balonun da aynı bölgede sert iniş yapmasının, ilk belirlemelere göre olayın sert rüzgar değişiminden kaynaklandığını düşündürdüğünü belirten yetkililer, SHGM ekibinin olay yerine vardığını, Kaza İnceleme Araştırma Kurulunun da bölgeye hareket ettiğini ifade etti. Araştırmanın ardından kazanın kesin nedeninin belirleneceği kaydedildi.

Öte yandan, yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildiği sırada balon şirketinin çalışanları görüntü almak isteyen basın mensuplarına engel oldu.

Soruşturma başlatıldı

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah Göreme'den havalanan özel bir şirkete ait iki balonun ani rüzgar değişimi nedeniyle Karadağ bölgesinde sert iniş yaptığını söyledi.

Balonlardan birindeki kazada Tang Yi isimli Çinli turistin hayatını kaybettiğini, yaralanan Çin ve Malezya uyruklu 6 turistin de kentteki hastanelerde tedavi altına alındığını belirten Ceylan, "Yaralıların hayati tehlikeleri yok. Konuyla ilgili olarak hem adli soruşturma başlatılmış olup hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber