Yeni Milli Eğitim Müdürü: Velilerin yükü azalacak!

Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Balıbey'den boşalan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Şehremini Anadolu Lisesi Müdürü Ata Özer atandı. Özer ?Balat'ta fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüğünü belirterek, yeni görevinde İstanbul varoşlarındaki çocukların eğitim sorunlarıyla bizzat ilgileneceğini söyledi. İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürlülüğü yapmanın ağır bir görev olduğunu belirten Özer, ?Bugüne kadar benim çocuklarım Şehremini Lisesi çocuklarıydı, şimdi tüm İstanbul çocukları benim. Ağır bir görevim var ama ben hep ağır görevlerin içinde yoğruldum. Demek ki okul müdürlüklerinde başarımı kanıtlamışım ki, beni bu göreve layık gördüler. Beni yoğun günler bekliyor. Artık geceleri uyumak yok. İstanbul öğrencilerinin neler çektiğini biliyorum, sorunlarıyla bire bir ilgileneceğim? dedi.

ESKİ FUTBOLCU

15 yıldır Şehremini Anadolu Lisesi müdürü olarak görev yapan Özer, ilahiyat fakültesi mezunu olması, futbol yaşamı ve kendi maaşını öğrencileri burs olarak dağıtması ile tanınıyor. 1961 yılında amatör olarak futbola başlayan Özer, Konyaspor'dan, Karagümrükspor'a, Trabzonspor'dan Beşiktaş'a kadar 20 takımda profesyonel olarak futbol oynadı. Özer, futboldan kazandığı paralarla iki tane taksi plakası aldığını belirterek, ?Taksilerin geliriyle geçiniyorum. Kendi maaşımı da maddi durumu kötü ya da sporda başarı kazanan öğrencilere burs olarak veriyorum. 19 yıl profesyonel olarak futbol oynadım. Çok zengin değilim, taksilerim, bir BMW otomobilim ve bir evim var? dedi.

BİLİNÇLİ ÖĞRETMENLER GEREK

Varoşlarda büyüdüğünün altını çizen Özer, marangoz bir babanın çocuğu. Çocukluğunun maddi sıkıntılar içinde geçtiğini söyleyen Özer, sözlerine şöyle devam etti:

?Hem kendimi geliştirdim hem de aileme destek oldum. Evimiz çok iyi değildi, leğende yıkanıyorduk. Parasız kaldığımız zamanlarda limon sattım. Ama ben ne Balat'tan ne de geçmişimden utanıyorum. Büyüdüğüm semtle, benim gibi birini yetiştirdiği için iftihar ediyorum. Geçmişimi inkâr etmiyorum, varoşlardaki eğitim sorunlarını, çocukları çok iyi biliyorum. Bu sorunları çözmeye çalışacağım. Amacım veliyi yormamak. Öğrencilerin sorumluluğunu velilerden alacağız. Bu nedenle okullarda bilinçli öğretmenlere ihtiyaç var.?

Evli ve iki çocuk babası Özer, kendisini ?İlahiyatçıların tek sporcusuyum? diye nitelendirdi. İstanbul Üniversitesi İslam Enstitüsü mezunu Özer, ?33 yıldır eğitimciyim. İlahiyat mezunuyum, eşim kapalı ama benim yetiştirdiğim çocukların hepsi Atatürkçü, devlet ve bayrak suçu işlemedi. Hiçbir zaman değişmeyeceğim.

Yeni görevimde hep doğal olacağım. Sadece bana hırsız, namussuz veAtatürk düşmanı demesinler. Ben yıkılırsam ancak kendim yıkılırım.?

HAYATINDA HİÇ ÖĞRETMENLİK YAPMADI

1975 yılında bir yurtta müdür yardımcısı olarak eğitim hayatına adım atan Ata Özer, İstanbul Üniversitesi İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Branşı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmasına rağmen hiç öğretmenlik yapmadığını belirten Özer, 15 yıl Otakçılar

Lisesi'nde, 15 yıl da Şehremini Anadolu Lisesi müdürlük yaptığını söyledi. Özer, ?Demek ki bugüne kadar yaptığım görevleri layıkiyle yerine getirmişim ki beni bu göreve uygun gördüler.? diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber