Bir doktorun feryadı...

Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir emekli diş hekimi okurumun anlattıkları Türkiye'deki çarpıklıkları ortaya koyuyor...

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde TBMM Sağlık Yönetmeliği değiştirildi. Gazetemizde de haber olan bu değişiklikle; milletvekillerine, yakınlarına, eski milletvekillerine büyük ayrıcalıklar getirildi. Milletvekilleri ve yakınları en iyi hastanelerde, en iyi doktorlarda bedava tedavi olacaklar; halk 7 günlük ilaç kullanırken onlar 3 aylık reçete alabilecekler. Ve daha neler...

Rastlantının böylesi!

Bu değişiklik tam da halkın özel hastanelere gitmesinin engellenmesi, ilaçların parasının ödenmemesi gibi konularla aynı zamana rastladı. Sağlıkta tasarruf yapmak için vatandaşın ilacını kesen devlet, milletvekiline ve yakınlarına inanılmaz imkanlar sundu. Emekli diş hekimi Kamil Uysal buna isyan ediyor. İşte Kamil Bey'in mektubu. Yorumsuz olarak sunuyorum: "Anayasamız'ın 10. maddesi 'Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptirler' diyor. Ancak; sosyal güvenlik açısından kız çocukları evlenene kadar anne ya da babanın sağlık karnesinden yararlanabiliyor. Erkek çocuklar ise 18 yaşından sonra okumuyorsa yararlanamıyor.
Benim oğlum üniversiteyi kazanamadı ve 18 yaşını bitirdiği için sağlık karnesi iptal edildi.

Anayasa'ya göre bütün vatandaşlar devlet nezdinde eşittir. Ancak, milletvekilinin okumayan oğlu yurt içi ve yurt dışında birinci dereceden sağlık hizmeti alacak (Hem de 25 yaşına kadar).

Asil olan, milletvekillerini seçen bizim gibi vatandaşların çocuklarının 18 yaşını bitirdiği için ve okumadığı için karnesi iptal edilecek. Bu nasıl eşitlik? Bu milletvekili kıyağından Cumhuriyet düşmanı eski vekiller ve çocukları da yaralanacak. Ben bu ülkeye 26 yıl hizmet ettim. Ama benim oğlum yararlanamıyor."

faruk erdem/takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber