Kar yağışı etkisini sürdürecek / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2014 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı etkisini sürdürecek / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Yozgat, Kırşehir, Konya, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce çevreleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli ve Erzincan ile akşam saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları ve Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara, Batı Karadeniz ile Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber