HDP'de kim gidecek, kim kalacak?

Vekillikte iki dönem kuralı olan HDP'de son dakika sürprizi yaşanmazsa birçok isim aday gösterilmeyecek. Kurala takılanlar arasında Hasip Kaplan, Ayla Akat, Emine Ayna ve Sebahat Tuncel de yer alıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Ocak 2015 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'de kim gidecek, kim kalacak?

Yelda GÖKDAĞ

HDP'de ilke kararı olarak uygulanan "iki dönem" kuralı, sert çıkışlarıyla tanınan HDP'li 10 civarında milletvekilinin haziran ayında yapılacak genel seçimlerde aday gösterilmemelerine yol açacak. "İki dönem" kuralına takılan HDP'liler arasında Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile Hasip Kaplan, Ayla Akat, Emine Ayna ve Sebahat Tuncel gibi vekiller de yer alıyor. Merak edilen soru ise bu kuralın esnetilip esnetilmeyeceği.

İSTİSNA UYGULANABİLİR

HDP kulislerinde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 10 civarında oy alarak, HDP'ye verilen desteğin 4 puan üzerine çıkmayı başaran Demirtaş ile partinin kurmaylarından Buldan için "istisna" uygulanabileceği dillendiriliyor.

'Kural esneyebilir'

AKŞAM'a konuşan HDP Genel Başkan Yardımcısı Muş Milletvekili Demir Çelik de, kulislerde ifade edilen söylentileri örtülü sözlerle doğruladı. "İki dönem" kuralının iki kişiyle sınırlı olmak üzere esnetilebileceğini vurgulayan Çelik, isim vermekten kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber