Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olağan üstü toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2006 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, kısa bir süre önce 5, bugün de 8 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından bugün Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında toplandı.

Başbakanlık'ta başlayan toplantıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, toplantıda; önceki gün Bitlis'in İçgeçit Köyü Mezarlık Mevkii'nde görev dönüşü askeri aracın yola döşenen mayına çarpması sonucu 5 askerin, bugün de Siirt'in Eruh İlçesi'nde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 7 erle 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu terör olayları değerlendirilecek. Başbakan Yardımcısı Gül'ün başkanlığını yaptığı toplantıya, çok sayıda askeri ve sivil yetkililer katılıyor.

Yetkililerden henüz, toplantıya ilişkin bir açıklama yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi verilmedi. Bir önceki Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına Gül'ün yanı sıra İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ve ilgili bürokratlar katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber