Ankara'nın gündemi topyekün mücadele

Paris'te yaşanan terör saldırısı dünya gündemine otururken, Türkiye de tavrını ortaya koydu: Senin terörün, benim terörüm yaklaşımı ortadan kalkmalı. Irkçılığa karşı topyekün mücadele başlatılmalı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'nın gündemi topyekün mücadele

Mahmut GÜRER- ANKARA

Paris'te yaşanan son saldırı, terörün sınır tanımayan ve giderek tırmanan uluslararası boyutta bir tehdit olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşen katliamın ardından gelişmeleri değerlendiren Ankara, yıllardır dillendirmesine rağmen bir türlü destek verilmeyen, "terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve istihbarat paylaşımı" önerisini, uluslararası platformlarda yükselterek yeniden gündeme getirme kararı aldı.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI ANLATILACAK

Ankara'nın ajandasında, terörle mücadele konusunda global işbirliği, terör finansmanının uluslararası boyutta takip, İslamofobi, ayrımcılık, ırkçılık ve ötekileştirme girişimlerine karşı ortak duruş sergilenmesi başlıkları yer alacak. IŞİD'e Avrupa'dan katılımlar konusunu da gündeme getirecek olan Ankara, Avrupa pasaportlu binlerce kişinin Türkiye'ye giriş yaparken veya Türkiye'ye girdikten sonra yakalanarak ülkelerine iade edildiklerini, bu başarıya "terörle mücadelede işbirliği" formülüyle ulaşıldığını vurgulayacak.

YOĞUN DİPLOMASİ YÜRÜTÜLECEK

Bu kapsamda, yoğun bir diploması çalışması yürütecek olan Türkiye, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, her zeminde bu söylemi yineleyecek. Özellikle Avrupa ülkelerinin, kendilerini hedef almadığı sürece görmezden geldikleri terör saldırılarına karşı olan duyarsızlığı, örnekleriyle anlatılarak bu tutumdan vazgeçmeleri istenecek.

DHKP-C VE ROJ TV ÖRNEK VERİLECEK

Yıllarca terörle mücadele eden Türkiye'nin, bu mücadelede yalnız bırakılması ve terör suçlularının iadesi konusunda dahi destek verilmemesi yine örnekleriyle anlatılacak. Ankara, DHKP-C'nin Yunanistan'daki kampları ve Danimarka üzerinden yayın yapan ROJ TV'nin kapatılması konularındaki girişimlerinin sonuçsuz kaldığı hatırlatılacak.

Uluslararası işbirliği

Diplomatik kaynaklar, Ankara'nın "terörle mücadelede uluslararası işbirliği" önerisinin, BM'nin yanı sıra uluslararası tüm platformlarda ve Türkiye'nin ikili tüm temaslarında gündeme getirileceğini belirtiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber