Velilerin başına dert olan lise adı!

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullara kimlerin isimleri verilir? Sorunun yanıtı basit: Devlet büyüklerinin, kahramanların, sanatçıların, sporcuların... Bir de o okulu yaptıran hayırseverlerin.

İyi de ya bu "hayırsever", binlerce genci zehirlemekten hüküm giymiş bir uyuşturucu kaçakçısıysa, onun da adı yaptırdığı okula verilir mi?

Verildi bile...

Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya, yıllar önce İstanbul'da 9 okul yaptırdı. Ancak dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır ile imzaladığı protokolün tek koşulu vardı:

Okullar, 20 yaşındayken ölen oğlu Örfi'nin ismini taşıyacaktı.

İnşaatlar sürerken Urfi Çetinkaya tonlarca uyuşturucu ile yakalandı. Bunun üzerine de Milli Eğitim Bakanlığı bu okulların isimlerini değiştirdi.

Fakat mahkeme, "Protokole göre okulların isimlerini değiştiremezsiniz" diyerek dava açan Urfi Çetinkaya'yı haklı buldu, Örfi Çetinkaya ismi de tekrar okul tabelalarına yazıldı.

İşte bu yüzden de her Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'ndan (OKS) sonra aileler çocuklarının karşısında zor anlar yaşıyor...

Çünkü sınavı kazanıp tercih derdine düşen çocuklar, OKS kitapçığındaki Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi'nin adını görünce anne-babalarına soruyorlar:

- Örfi Çetinkaya kim?

Şimdi biz çocuklarımıza, "O bir uyuşturucu kaçakçısının oğlu" mu diyeceğiz?

Böyle dersek, kafaları "uyuşturucunun kötülüğü" konusunda verdiğimiz öğütlerle dolu olan çocuklarımız büyük bir çelişkiye düşmeyecek mi?

Bu, koskoca bir devletin bir uyuşturucu kaçakçısına "yenildiği" anlamına gelmiyor mu?

Kısacası, devlet yöneticisi olmak ciddi bir iş...

Atılan imzaların, düşünmeden verilen kararların, başımıza böyle garip dertler açabileceği unutulmamalıdır.

mustafa mutlu/vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber