ÖSS şampiyonlarını telefonla arayan rektörler: Sizleri aramızda görmek isteriz

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörler, üniversite sınavında dereceye giren öğrencilerin peşine düştü. Bizzat şampiyon öğrencileri telefonla arayarak üniversitelerine davet eden rektörler, çeşitli burs ve hediyelerle öğrencileri üniversitelerine yönlendirmek istiyor.

İlk üçe giren öğrenciler başta olmak üzere ilk 100'e girenlerle özel olarak ilgilenen rektörler, davet ettikleri öğrencilerle yemek yiyor ve üniversitelerini gezdiriyor. Rektörler öğrencilere, ?Önce üniversitemizi görün, sonra tercihinizi yapın. Ama sizi de aramızda görmek isteriz.? diyor.

Üniversite sınavında dereceye giren öğrencilerle tek tek ilgilenen ve takdir toplayan rektörlerin başında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ile Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı geliyor. 6 yıldır düzenli olarak ilk 100'e giren öğrencileri telefonla arayan ve üniversitesine davet eden Ural Akbulut, bunun karşılığını da her yıl çok sayıda derece yapan öğrenciyi üniversitesine kazandırarak görüyor.

İlk 100'e giren öğrencilerin neredeyse tamamıyla telefonla görüştüğünü ve gezdirmek için üniversitesine davet ettiğini anlatan Akbulut, ?Aileleriyle birlikte yemek yiyoruz ve onlara üniversitemizi anlatıyorum. Laboratuvarları, yurtları gezdiriyorum. Mutlaka bize gelin demiyorum, diğer üniversiteleri de görün ondan sonra tercihinizi yapın diyorum. Gelen öğrenci eğer mühendislik yerine tıpla ilgileniyorsa Hacettepe Üniversitesi'ne özel arabayla gönderiyorum.? diyor. Görüştüğü öğrencilerden edindiği bir izlenimi de aktaran Akbulut, ?Bu sene daha çok öğretmen ve memur çocuklarının ilk 100'e girdiklerini gördüm ve Anadolu'nun çok farklı illerinden çıkmışlar. Bu, başarının Anadolu'ya yayıldığını gösteriyor.? diye konuşuyor. Bilkent Üniversitesi Rektörü Ali Doğramacı da öğrencileri bizzat arayanlardan. Doğramacı'nın yetişemediği durumlarda Rektör Yardımcısı Abdullah Atalar ve diğer rektör yardımcıları devreye giriyor. Atalar, ?İlk 10'a giren öğrencileri rektörümüz arıyor ve üniversiteyi görmeye davet ediyor. İlk 100'e girenleri de bizler arıyoruz.? açıklamasını yapıyor.

Öğrenci Seçme Sınavı'nda ilk 100'e giren öğrenciler genellikle Bilkent, ODTÜ ve Boğaziçi üniversitelerinin mühendislik fakültelerini tercih ediyor. Geçen seneki ÖSS'de sayısaldan ilk 100'e giren adaylardan 32'si Bilkent'i, 30'u Boğaziçi'ni, 14'ü de ODTÜ'yü tercih etmişti.

Şampiyondan esprili cevap: Tekliflere açığız

Bu yılki ÖSS birincilerinden Abdurrahman Yılmaz, kendisini ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinin rektörlerinin aradığını, Koç, Sabancı ve birkaç üniversiteden de görevlilerin arayarak tebrik ettiğini söyledi. Yılmaz, Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta'yı ziyaretinde gazetecilerin hangi üniversiteye gideceğine dair sorularına, ?Tekliflere açığız.? esprisi yapmıştı. ÖSS birincilerinden Hüseyin Yıldız, kendisini Bilkent ve ODTÜ rektörlerinin aradığını; ancak evde olmadığı için konuşamadığını ifade etti. Yıldız, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü'nün canlı yayında kendisini üniversitesine davet ettiğini anlattı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber