Yedirdi içirdi faturayı Bakan'a yükledi

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Güven'in 2002 Dünya Kupası'nda Kore'de ısmarladığı yemek ve içkileri dönemin Spor Bakanı Fikret Ünlü'nün hesabına yazdırdığı, bu olay nedeniyle Haluk Ulusoy tarafından kafileden atıldığı iddia edildi.

Son günlerde magazin dünyasının en gündemdeki isimlerinden biri olan Ali Güven hakkındaki "güvensizlik" iddialarının sonu gelmiyor. Hülya Avşar'ın "flörtü" olarak bilinen Güven hakkındaki son iddia ise 2002 Dünya Kupası sırasında yaşanan bir olayla ilgili. Türkiye'nin 2002'de Dünya Kupası'na katılmasıyla başlayan ve Ali Güven'in kamptan kovulmasıyla sona eren hikaye, iddialara göre şöyle gelişir. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Kore ve Japonya'ya gidecek Türk kafilesine Ali Güven'i de dahil eder. "Bu adam kim?" diyenlere ise "Olaylı biten Roma-Galatasaray maçından sonra bizlere ve Türk kafilesine çok yardımları dokundu. İtalya'da itibar gören bir kardeşimiz" der. Ulusoy ile yakınlık öylesine ilerlemiştir ki, Türkiye'nin grup maçları bittiğinde kafilenin bir kısmının geri dönmesine rağmen Ali Güven, Kore-Japonya hattındaki misafirliğini sürdürür. Türkiye 2. tur maçları için hazırlanırken Türk kafilesine dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü de katılır. İşte Ali Güven'in futbol dünyasından kopmasının başlangıcıda o günlere denk gelir. Bir gün Bakan Ünlü, Haluk Ulusoy ve beraberindekilerle saunaya giden Ali Güven, burada Bakan Ünlü'nün otel odasının numarasını hafızasına kaydeder. Daha sonraki günlerde Ali Güven, otelde bulunan diğer misafirlerle bazı basın mensuplarına sürekli yemek ve içki ikramlarında bulunur. Bütün hesabı da Bakan Ünlü'nün oda numarasına kaydettirir.

İMZADAN ANLAŞILDI

Olay, Türk kafilesinin Kore'den Japonya'ya hareket etmesiyle ortaya çıkar. O günlerde tüm kafilenin hesabını ödeyen Federasyon, jest yaparak Bakan Ünlü'nün de hesabını kapatır. Hesabın kapatıldığı Ünlü'nün yardımcılarına da bildirilir. Ancak Bakanlık, Bakan Bey'in ve beraberindekilerin hesabının kapatıldığını söyleyerek Federasyon'dan hesap dökümü ister. Hesaptaki "şişkinlik" bakanlık yetkililerinin de gözünden kaçmaz ve araştırma başlatılır. Faturalardaki imzaların Fikret Ünlü'ye değil Ali Güven'e ait olduğu anlaşılır. Çok sinirlenen Haluk Ulusoy, Ali Güven'in hemen kafileden gönderilmesi için talimat verir. Güven Japonya'ya gitmeden Kore'den Türkiye'ye döner.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber