İstanbul'a tayini çıkan memurlar yasa bürünüyor.

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Anadolu'nun ücra köşelerinde görev yapan pratisyen hekimleri İstanbul'a çekmek için 868 kontenjan ayırdı. 376'sı İstanbul'da görevlendirilecekti... Peki kaç doktor başvurdu dersiniz? Sadece 30! Nedeni, megakentteki geçim zorluğu.

Mecburi hizmetle zorlanacaklar
İstanbul'a tayini çıkan polis, öğretmen, memur, "Bu maaşla megakentte biteriz" diye ağlıyor. Son olarak doktorlar da İstanbul'u reddedince, hekim açığı büyüdü. Bakan Akdağ çözümü şöyle açıkladı: "Mecburen mecburi hizmet getireceğiz..."

Vah İstanbul vah

Artık İstanbul'un taşı toprağı altın değil! Öğretmen ve polisin ardından pratisyen hekimler de megakenti istemiyor, mecburi hizmet gündemde.

'Bu maaşla mahvoluruz'
Yaşam şartlarının zorlaştığı İstanbul'dan kaçan kaçana. Sağlık Bakanlığı, Anadolu'daki pratisyen hekimleri İstanbul'a getirmek için ilan verdi. Bunun için 868 kişilik kontenjan ayrıldı. İhtiyaç duyulan 376 doktorun tayini yapılacaktı. İlana binlerce doktorun başvurması bekleniyordu. Sadece 30 doktor başvurdu. Çünkü hekimler, "Bu maaşla mahvoluruz" diyerek İstanbul'u istemiyor.

Hekim açığı büyüyor...
Doktor açığının gün geçtikçe büyümesi, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakan Recep Akdağ, "Doktor sayısını artırmamız gerekiyor" dedi ve şöyle devam etti: "Gerekirse İstanbul için mecburi hizmet getireceğiz." Megakent İstanbul'u istemeyenler, sadece doktorlar değil. Öğretmen, polis ve memurlar da, "Bu hayat pahalılığında İstanbul'da yiteriz" diyerek tayin istemiyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber