Çözüm sürecinde ilk hedef silah bırakılması

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan üst düzey toplantıda çözüm sürecinin geldiği son nokta ve PKK'nın silah bırakması için atılacak adımlar ele alındı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Ocak 2015 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm sürecinde ilk hedef silah bırakılması

TARIK IŞIK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile 1.5 saatlik haftalık olağan görüşmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin Erdoğan ile Davutoğlu'nun yaptığı en uzun görüşme olduğu belirtildi.

YILIN İLK ÇÖZÜM TOPLANTISI

Davutoğlu, görüşmelerinin ardından Başbakanlık'taki 'Çözüm Süreci' toplantısına başkanlık etti. 2015'in ilk 'Çözüm Süreci' toplantısına, Davutoğlu'nun yanı sıra başbakan yardımcıları Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ile çok sayıda yetkili katıldı. Toplantıda sürecin geldiği son nokta değerlendirildi. Süreçte tıkanma olmadığı tespitine yer verilen toplantıda, PKK'nın en kısa sürede silah bırakmasını temin için atılacak adımlar ele alındı. Cizre'de yaşanan olayların da görüşüldüğü toplantıda bölgede asayişin sağlanmasının çözüm sürecinin sağlıklı yürümesi bakımından hayati önem taşıdığı vurgulandı. Toplantıda, sürecin 'rayında' devam ettiği, bu bağlamda görüşmelerin sürdüğü tespitine yer verilirken, terör örgütünün bölgedeki otoriteyi paylaşma girişimlerine izin verilmeyeceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber