'Engelliler adına para toplayanları ihbar edin'

ENGELLİLERLE Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan ve kendisi de görme engelli olan Engin Konakçı, aldıkları şikayetler doğrultusunda engelliler adına yardım toplayanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtirken, duyarlı vatandaşların kapılarına gelen insanları kolluk kuvvetlerine bildirip, suç duyurusunda bulunmalarını istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Şubat 2015 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Engelliler adına para toplayanları ihbar edin'

Merkezi Ankara'da bulunan Engellilerle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Konakçı, "Derneğimizi, engellilerin eğitim, sağlık, sosyal-kültürel gelişimlerini sağlamanın yanı sıra en önemlisi de haklarını korumak ve eksikliklerini gidermek için geçtiğimiz yıl kurduk. Son günlerde dernek olarak en çok 'engelliler adına yardım topluyoruz' diye kentin ana arterlerinde ve mahalle aralarında engellilerle hiç bir ilgisi olmayan insanlar, engelliler adına para ve bir şeyler satarak para toplamaya çalıştıkları konusunda vatandaşlardan sıkça şikayetler alıyoruz. Hiçbir engelli derneğinin sokaklara insan salarak engelliler adına para toplama yetkisi yoktur. Bu nedenle 'engelliler adına yardım topluyoruz' diye önünüze geçen insanlara itibar etmeyin ve kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunun" uyarısında bulundu.

Kendisinin de 16 yaşından beri görme engelli olarak yaşam mücadelesi verdiğini belirten Dernek Başkanı Konakçı, "Diyarbakır'da lise öğrencisiyken yüksek göz tansiyonu ile bir sabah kalktığımda hiçbir şeyi göremez oldum.

Şimdi 36 yaşındayım ve bir kamu hastahanesinde memur olarak çalışıyorum. Engelli bir birey olduğum için engellilerin hallerinden çok iyi anlıyorum. Engellilerle Yaşam Derneği olarak engellilerin her alanda haklarını korumak için bu ulvi yolda mücadele edeceğiz" dedi.

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber