Morg da özelleşiyor

Haber Giriş : 23 Temmuz 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yönetmelikle, Sağlık Bakanlığı yeni yaptıracağı sağlık tesislerinde kiracı olacak. Bakanlığın kiracı olduğu sağlık tesislerinde morgdan, gazilhaneye, çamaşırhaneden, yemekhaneye kadar tıbbi hizmet alanları dışındaki hizmet ve alanlar, özel sektörce işletilecek....

23.07.2006

Sayıştay onayından geçen ve Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile, Bakanlığın yeni sağlık tesislerini 49 yıla kadar kiralama karşılığı yaptırıp, mevcut tesisleri de tıbbi hizmet alanları dışındaki hizmet ve alanların işletilmesi karşılığında yenilettirebilmesinin yolu açıldı. Buna göre, Sağlık Bakanlığı yeni yaptıracağı sağlık tesislerinde kiracı olacak. İşte yönetmelikle getirilen yeni düzenlemeler özetle şöyle:

* 49 yıla kadar kira bedeli karşılığı sağlık tesisi yaptırılması için Yüksek Planlama Kurulu kararı ile mümkün olacak. Bu şekilde yaptırılacak sağlık tesislerinde, tıbbi hizmetler dışındaki, hizmet ve alanların işletilmesi yükleniciye bırakılabilecek.

* Yönetmeliğe göre yüklenicilerin bu şekilde işletilmesini üstlenebilecekleri hizmet ve alanlardan bazıları şöyle: Çamaşırhane, morg ve gazilhane hizmetleri, otel, eczane, restoran, kafeterya, kreş, personel servisi, taksi ve benzeri ulaşım hizmetleri.

* Birden fazla sağlık tesisinin yapım ve yenelinme işini tek bir ihale ile yaptırabilecek.

* İhaleyi yapan idarenin ihale yetkilileri ve ihaleyle ilgili görev verilen personeli ile bunların 3. dereceye kadar yakınları da ihalelere şartlı olarak katılabilecek. İhaleler, 3 ayrı usul ile gerçekleştirilebilecek.

* Maliyeti 5 Milyon YTL'nin altında kalan yenileme ve onarım işleri de doğrudan "pazarlık usulü" ile yaptırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber