Erdoğan: Vahşete ve ırkçılığa sessiz kalmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne Ortadoğu'daki vahşete ne Avrupa'daki ırkçılığa Türkiye olarak sessiz kalmayacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Vahşete ve ırkçılığa sessiz kalmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Büyük Roman" ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Ne Ortadoğu'daki vahşete ne Avrupa'daki ırkçılığa Türkiye olarak sessiz kalmayacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlar:

"Mühim olan şu beden kafesi değil. Mühim olan candır, can. İşte onun için derisinin rengine bakmayız, cana bakarız. Diline bakmayız, öze bakarız. İnancına, mezhebine, yaşam tarzına bakmayız. Biz ruha, ruhtaki o güzelliğe bakarız. Canlar arasında, insanlar arasında, yani yaratılmışlar arasında ayrım yapmadık, yapmayız, yapılmasına da izin vermeyiz.

Kim ki kendi ırkını üstün görüyorsa, o şeytanın tuzağına düşmüştür, hatta şeytanlaşmıştır. Kim ki başkasının doğuştan edindiği vasıfları nedeniyle tahkir ediyorsa, onu aşağılıyorsa inanın o şeytanın izinde, şeytanın yolundadır.

Bu ülkede hiç kimseye ama hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Hele benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılmasına, onların ayrımcılığa, dışlanmaya maruz bırakılmasına bizim tahammülümüz olamaz.

Bizim dinimizde, bizim inancımızda, bizim kadim kültür ve medeniyetimizde farklı olana tahammülsüzlük, zulüm ve eziyet yoktur. Bizim topraklarımızda kendisi gibi düşünmeyeni yok etmek, yani terör yoktur. Kameraların önünde insanların boğazını kesmek, kadınları aşağılamak, insanların hürriyetlerini kısıtlamak, farklı din, mezhep ve etnik kökenden diyerek, insanlara zulmetmek, hele hele insanları ateşte yakmak gibi insanlık ve insaf dışı vahşice, canice davranışların içine girmek, bu topraklara ait bir yaklaşım değildir. Kendi hırsları ve kirli ideolojileri çerçevesinde insanları sokak ortasında vurmak, öldürmek, yazarlara çizerlere şiddet uygulamak bizim medeniyetimizde asla kendisine yer bulamamıştır. Bu canileri, bu vahşileri, bu teröristleri İslam diniyle ve Müslümanlarla özdeşleştirenler, bu cinayetlerin, bu vahşetin ve bu terörün en büyük destekçisidir, en büyük teşvik edenidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber