Şarkılarla matematik öğretmek için öğretmen albüm hazırladı, para desteği arıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir ilkokul öğretmeni, okula yeni başlayan çocukların matematik derslerini daha kolay öğrenmesi ve konuları uzun süre akılda tutabilmeleri için, 20 çocuk şarkısının yer aldığı bir albüm hazırladı.

Konya'nın merkeze bağlı İsmil beldesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Harun Karaca, 9 yıldır çeşitli köy okullarında ders verdiğini söyledi.

Görev yaptığı okullarda öğrencilerin en çok matematik derslerinde zorlandığını, bu alandaki başarının çok düşük olduğunu gözlemlediğini ifade eden Karaca, bugüne kadar ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik, matematik bilgilerinin farklı tekniklerle öğretilmesi için ''Masallarla Matematik ve Şiirlerle Matematik'' adlı 2 kitap hazırladığını, bu kitapların eğitim camiasında büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Bu kitaplardan sonra, başta 4 işlem olmak üzere kesirler, sayılar gibi ilköğretim okuluna başlayan öğrencilerin çok zorlandıkları matematik konularını, bir albüm haline getirmeyi düşündüğünü belirten Karaca, bu albümü, sınıfındaki öğrencilerin popüler şarkıları eksiksiz ezbere bilmesinden yola çıkarak hazırladığını bildirdi.

MATEMATİK ŞARKILARLA DAHA KOLAY

Harun Karaca, çocukların matematik konularını hızlı bir şekilde öğrenmesi ve akıllarında uzun süre tutabilmeleri için hazırlanan 20 şarkılık albümün, profesyonel müzisyenler tarafından bestelenip okunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Hazırlanan bu albümü, müfredata yardımcı unsur olarak öğrencilerime okutmaya başladım. 'Bir araya getirmek, birbirine eklemek, sonucu bulabilmek, toplama demek' gibi sözleri, hiç çaba sarf etmeden müzikle birlikte ezberleyen öğrencilerin, matematik konularda yüzde 60-70 başarı sağladığını gördüm. Zaten yeni müfredatta öğrencilere müzik dinletilmesi de yer alıyordu, ancak bu iş için gerekli olan materyali bulamıyorduk. Çocuk şarkıları şeklinde matematik konularını anlatan bu çalışma, bir anlamda bu açığı kapatmış oldu. Daha önce işlediğim konularla ilgili sorularıma öğrencilerin yüzde 10'u doğru cevap verirken, bu oran müzik dinletme yöntemiyle yüzde 70'lere kadar çıktı.'' Karaca, anlatımın güçlendirilmesi ve parçaların öğrenciler için daha cazip hale getirilmesi için çeşitli ses efektlerinden de yararlandıklarını, ayrıca Türkiye'de bir ilk olan bu albümde yer alan parçalardaki söz ve notaların kendisine ait olduğunu noterden tasdik ettirdiğini söyledi.

''Tik Tik Tik Şarkılarla Matematik'' adını taşıyan albümün stüdyo çalışması için 2 bin 500 YTL harcadığını ifade eden Karaca, şöyle konuştu:

''Ancak albümün CD'ler halinde basılması için sponsor desteği gerekiyor. Aynı zamanda bu çalışmanın bir kopyasını 1.5 ay önce incelenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına gönderdim. Bakanlıktan da gelecek yanıta göre bu çalışmayı Türkiye genelindeki tüm çocuklara ulaştırmak istiyorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber