Konya'da ev fiyatları öğrencileri çıldırtıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çok ev sahibi, evlerini kiralamak için, daha fazla gelir sağladıklarını düşündükleri üniversite öğrencilerini bekliyor.

Konya'da öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde evlerin kira ücretleri 500 YTL'den başlıyor, Selçuk Üniversitesi yerleşkesinden uzaklaştıkça fiyatlar düşüyor.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, önceden evlerin sadece evli ailelere kiralandığını, bekara ev verilmediğini hatırlatırken, şimdilerde ise ekonomik şartlara bağlı olarak bu anlayışın terk edildiğini ve birçok ev sahibinin öğrenciden başka kimseye ev vermez olduğunu ifade etti.

Çakır, şunları kaydetti:

''Maalesef, bazı ev sahipleri öğrencileri rant kapısı olarak görmeye başladı. Onları bu konuda biraz duyarlı olmaya çağırıyorum. Bir aileye 300-400 YTL'ye kiralanan evin fiyatı, öğrenci olunca artıyor. Ev sahipleri (4 öğrenci 200'er YTL verse dokunmaz) şeklindeki düşünceyle hareket edip, evleri yüksek ücretlere kiralıyor. Bugün küçük-büyük ayrımı yapmaksızın Selçuk Üniversitesi yerleşkesine yakın, öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde ev kiraları 500 YTL'den başlıyor ve tahmin edilemeyecek boyutlara ulaşıyor. Kent merkezine doğru gelindikçe ise fiyatlar düşüyor.'' Geçen yıl, 2006 yazı için umutlu olduklarını ancak gelen zamların ardından inşaatların durmasının sıkıntıyı beraberinde getirdiğini dile getiren Çakır, ''Sonuç ortada, halen evde talep çok arz yok. Konut açığı kapatılamadı. Üniversite öğrencileri bu yıl da büyük sıkıntı çekecek. Sadece Konya'da değil Türkiye'nin birçok yerindeki onbinlerce konut açığı, kiracıları zor durumda bırakıyor'' dedi.

Çakır, ev sahiplerinden öğrencileri ve ailelerini de düşünmesini isteyerek, ''Şu anda boşalan evler Ağustos'u bekliyor. Ağustos'ta ÖSS'yi kazanan binlerce öğrenci kiralık ev arayacak. Konya'ya bu yıl 20 bin yeni öğrencinin gelmesi bekleniyor. Ev sahipleri de bu öğrencilere evlerini kiralamak istiyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber