Promosyonla öğrenci avı

Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteler ÖSS'de derece yapanları çekebilmek için maaş bağlıyor

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları tercih heyecanı sardı. Üniversiteler ise sınavda dereceye giren öğrencilere kendilerini tercih etmesi için adeta servet öneriyor. Vakıf üniversiteleri, derece yapan öğrencileri kapmak için kesenin ağzını açarken, Boğaziçi Üniversitesi ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi de, sınavda ilk 100'e giren adayların üniversitelerinde öğrenim görmesi için vakıf üniversiteleriyle yarışıyor.

Maaşa bağlıyorlar

Vakıf üniversiteleri içinde en fazla bursu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ile Fatih Üniversitesi veriyor. TOBB-ETÜ sınavda ilk 100'e giren öğrencilerin kendilerini tercih etmesi durumunda bin YTL, ilk 500'e girenlere 800 YTL, ilk bine girenlere ise 500 YTL burs veriyor. Fatih Üniversitesi sınavda ilk 100'e giren öğrencilere 750 YTL, ilk 500'e girenlere 600 YTL, ilk bine girenlere ise 450 YTL aylık burs veriyor. Fatih Üniversitesi verdiği maddi desteğin yanı sıra burslu öğrenim gören öğrencilerin ders kitaplarının 300 YTL'ye kadar olan kısmını kendisi karşılıyor.

Sabancı Üniversitesi 'Yüksek Onur Bursu' kazanan öğrencilerine ayda 500 YTL burs veriyor. Öğrencilerin barınma ihtiyacını da karşılayan Sabancı Üniversitesi, burslu öğrencilerine 2 kişilik yurt odalarının kapılarını ücretsiz açıyor. Koç Üniversitesi ise ilk 100'e giren öğrencilere ayda 350 YTL burs, 2006-2007 öğretim döneminde bir defaya mahsus olmak üzere bin 500 YTL, 2 kişilik öğrenci odalarında ücretsiz kalma imkanı sunuyor. Koç Üniversitesi ilk binde yer alan öğrencilere de, ayda 300 YTL burs veriyor. Bilkent Üniversitesi sınavda ilk 100'e giren öğrencilere 350 YTL, üniversiteyi burslu kazanan tüm öğrencilere 200 YTL ücret veriyor.

Devlet üniversiteleri arasında, Boğaziçi Üniversitesi ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) de vakıf üniversiteleri ile yarışa girerek derece yapan öğrencileri kapmak için gayret gösteriyor.

Boğaziçi Üniversitesi SAY-2, SÖZ-2, EA-2 ve Dil puan türlerinde Türkiye genelinde ilk beşe giren öğrencilere yıllık 2 bin YTL başarı ödülü veriyor. Bölümlerine birincilikle girenlere ayda 140 YTL burs veren Boğaziçi Üniversitesi, öğrencilerini Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip Bebek sahilindeki yurtlarında barındırma imkanını sunuyor. ODTÜ, sayısal puan türünde ilk 100'e, eşit ağırlık puan türünde ilk 30'a, sözel puan türünde ilk 10'a ve dil puan türünde ilk 5'e girenlere ayda 270 YTL burs veriyor, yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı sunuyor ve bunlara ek olarak bu öğrencilere dizüstü bilgisayar armağan ediyor.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber