Sütlüoğlu aday olmadı, 'işçi acelemiz yok' dedi!

'Aday değilim' diye basın açıklaması yapan Sütlüoğlu, 'işçi alımında acelemiz yok. İŞKUR mevzuatı gereği KPSS ile işçi alınacak' dedi!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2015 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sütlüoğlu aday olmadı, 'işçi acelemiz yok' dedi!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ADAY OLMADIĞINI deklare ettiği basın toplantısında, daha önce '3 bin 500 işçi alacağız' şeklinde yaptığı açıklamalara da AÇIKLIK getirdi...

İŞTE KONUYLA İLGİLİ SÜTLÜOĞLU'NUN BUGÜNKÜ AÇIKLAMALARI:

* Biz kamu kurumu olduğumuz için İŞKUR üzerinden işçilerimizi alma mecburiyetindeyiz. Yani ihtiyaç duyduğumuz işçileri İŞKUR temin ediyor.

* Ocak ayının sonlarına doğru İŞKUR'a müracatımızı yaptık.

* Bugüne kadar neden olmadı, neden gecikti? Bir kere şunu söyleyeyim; alacağımız arkadaşlarımızı sezonda çalıştıracağız. Çok acele etmemiz gereken bir durum yok. Sezona kadar bu arkadaşlarımızı almamız gerekir. Sezona kadar alamazsak gecikmiş oluruz.

* Şu anda diyelim işçileri aldık. Bu arkadaşlarımızı çalıştırmayacağız. Sezona kadar bekleyecekler. Bu konuda acele etmenin sonuca bir etkisi yok.

* İŞKUR bir mevzuat çerçevesinde bu hizmetlerini yürütüyor. İŞKUR mevzuatında bazı sıkıntılar var. Biz diyoruz ki yükleme işçisi alacağız. Bunların erkek olması lazım ve 40 yaşını geçmemesi lazım. Güçlü olması lazım ki bedenen çalışacak. Çayı alım yerinden alacak, kamyona yükleyecek. Saat 24 ile 07-08 saatleri arasında çalışacaklar. Dağlarda, köylerde çalışacaklar. Buralarda kadınların ve yaşlı insanların çalışması mümkün değil.

* Mevcut mevzuata göre İŞKUR bize bu hesapta işçiyi veremiyordu. Başka sıkıntılar da var. Bizim isteklerimizi karşılayamadıkları hususlar var.

* Mevzuatta bir değişiklik yapma ihtiyacı hasıl oldu. Bu konuda Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve İŞKUR Genel Müdürü ile de görüşmelerimiz oldu, sayın vekillerimizle beraber.

* Bu mevzuatı değiştirerek bize uygun hale getirmeye çalışıyorlar. İŞKUR bünyesinde bu çalışma devam ediyor. Ne zaman sonuçlanacağı konusunda kesin birşey söylememiz mümkün değil. Sonuçta bu çalışma Bakanlar Kurulu'na gidecek. Bakanlar Kurulu kararnamesiyle bu değişiklik gerçekleşecek. İnşallah uzun sürmez. Biz de bu durumu yakından takip ediyoruz.

ÇAYKUR, mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi alacak

* İşçi alımını adalet çerçevesinde yapacağız. İŞKUR'un mevzuatı gereği KPSS puanı üzerinden alım yapılacak.

* Yükleme işçileri ise noter huzurunda kura çekimi ile alınacak.

* Benim dahi kontenjanım yok. Bir kişi bile işçi alma yetkim yok, olmayacak.

* "Düz işçi" diye tabir edilen alandan en az lise mezunları alınacak. Teknik lise ve meslek yüksekokulundan 600 işçi alınacak. Yine bu sene ilk kez mevsimlik işçi olarak ziraat ve orman mühendisi alınacak. Vardiya amiri olarak çalışacaklar. 180 kişi alınacak. Çay eksperi 350 kişi alınacak. Alınacak 3 bin 500 kişinin tamamı Artvin, Rize, Trazon ve Giresun vilayetlerini kapsayacak.

Rize için 216 eksper, 128 ziraat ve orman mühendisi, 400 teknik lise ve yüsekokul mezunu, bin 631 yükleme işçisi olmak üzere 2 bin 375 işçi alınacak. İkinci sırada Trabzon'da 92'si eksper, 32'si mühendis, 131'i meslek lisesi ve yüksekokul mezunu ve 528'i düz işçi olmak üzere 783 kişi alınacak. Artvin'de toplam 276 kişi, Giresun için ise toplamda 66 kişi alınacak.

pazar53.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber