Milli Eğitim Şûrâsı ön hazırlık raporu: Katsayı engeli kalksın

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Şûrâsı öncesi 81 ilde oluşturulan şûrâ komisyonları hazırladıkları ön hazırlık raporlarını tamamladı. Ankara'ya gönderilen raporların tamamında, meslek liselinin ÖSS'deki katsayı mağduriyetinin giderilmesine yönelik öneriler yer aldı

Bu yıl 17.'si yapılacak olan Milli Eğitim Şûrâ toplantısında tüm illerin getirdiği ortak gündem ÖSS'deki katsayı sorunu oldu. İllerde valilerden yerel basına, belediye başkanları ve muhtarlardan öğrenci temsilcileri ve oda başkanlarına kadar geniş bir katılımla oluşturulan şura komisyonlarının hazırladığı raporlar Ankara'ya ulaştı. Tüm raporlarda dile getirilen orta sorun meslek liselilerin üniversiteye girişteki katsayı sorunu. 81 ilin raporlarında ortak olan "Mesleki ve Teknik Liselerden, yükseköğretime geçişte katsayının kaldırılması gerekmektedir" önerisi, 13-17 Kasımda Ankara'da toplanacak olan şûrâda ana gündem maddesi olacak.

OKS KALDIRILSIN

Ağrı İli Şûrâ Komisyonu tarafından hazırlanan raporda katsayı sorununun yanısıra, "Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK arasında öğretmen yetiştirme politikaları konusunda koordinasyon kopukluğu giderilmelidir" denildi. Ağrı'dan bir diğer öneri de OKS'nin kaldırılarak yerine ise 4,5,6,7,8. sınıflarda Ocak ve Haziran ayında olmak üzere yılda iki defa ÖSYM'ce sınav yapılması ve bu sonuçlar üzerinden öğrencilerin liseye yerleştirilmesi.

5+3 YERİNE 4+4 FORMÜLÜ

Muğla komisyonundan gelen raporda ise, 8 yıllık kesintisiz eğitimin mesleğe yönlendirmeyi oldukça geciktirdiği tespiti yapılarak, meslek eğitimi ve yönlendirmenin, zorunlu ilköğretim içinde 5+3 ya da 4+4 şeklinde yapılacak düzenleme ile, ilköğretimin ikinci kademesinde başlatılması istendi.

7 yıl aradan sonra şûra

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başkanlığında Ankara'da toplanacak 17. Milli Eğitim Şûrâsı'na yaklaşık 750 katılımcı iştirak edecek. Bakanlığın en yüksek danışma kurulu olan şûrâ sonunda nihai bir şûrâ kararı ortaya çıkacak. 16. Milli Eğitim Şûrâsı 1999'da, 15. Milli Eğitim Şûrâsı 1996'da, 14. Milli Eğitim Şûrâsı 1993'te, 13. Milli Eğitim Şûrâsı ise 1990'da yapılmıştı. Dolayısı ile Kasım 2006'da yapılacak 17. Milli Eğitim Şûrâsı, öncekilerin aksine "uzun bir aradan sonra" yapılmış bir şûrâ olacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber