Süleyman Şah Türbesi özel kuvvetlere emanet

450 metrelik alan mayınlardan temizlendi. İnşaatın yapıldığı bölgede güvenliği Özel Kuvvetler sağlıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Şubat 2015 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Süleyman Şah Türbesi özel kuvvetlere emanet

Şah-Fırat Operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ile 2 askerin naaşı için Suriye'nin Eşme Köyünde hummalı çalışma devam ediyor. 5 tank ve zırhlı araçlardan oluşan bölgeyi 63 özel kuvvetlere bağlı askerler korumaya aldı. İnşaatta İstihkam Bölüğüne bağlı askerler bir yanda yol açma çalışması yaparken bir yandan da yeni türbe için temel kazıyor. Türkiye'ye 253 metre mesafede bulunan yeni türbe alanında yaklaşık 450 metrekarelik bir alan mayınlardan temizlendi. Yaklaşık 10 dönümlük arazide yapımı süren yeni türbede 22 iş makinası ile 83 askeri personel çalışıyor. Bu arada komutanlar Şah-Fırat Operasyonu sırasında Kürtçe, Arapça, İngilizce anonslar yapılarak kimsenin zarar görmemesi için çok hassas davrandıklarının altını çizdi. Operasyon milli sistemlerle yürütüldü.

TAPU VARSA GETİRSİN

Türbenin yapıldığı arazinin kendisine ait olduğunu söyleyen Bozan Osman TSK yetkilileri tarafından yalanlandı. Alanın ekilebilir olmadığını söyleyen yetkililer, arazinin tapusunun da olmadığını kaydettiler. Yetkililer "Elinde resmi belgeler olması halinde ise gereği yapılır" dedi.

Milli operasyon karşısında ortak muhalefet yalanları

Muhalefetin gündeminde Süleyman Şah Türbesi'nin nakli için gerçekleştirilen operasyon vardı. Grup toplantılarında söz alan muhalefet liderlerinin açıklamaları suçlama, iftira ve gerçekdışı cümlelerden oluştu.

- CHP döneminde de değişmişti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1921'de orası Türkiye toprağıdır diye anlaşma yapmışız. Bunların tamamını kim yaptı. Hatay, Boğazlar, Kıbrıs, Süleyman Şah? Kim yaptı? CHP yaptı. Bir karış toprağımız terk etmedik kaçmadık" dedi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri gerçeği yansıtmıyordu. 1921'de Türk toprağı sayılan türbenin yeri 1939'da yine CHP iktidardayken değiştirilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, "Türkiye, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruzdan beri ilk defa vatan bildiği toprakları geride bırakmıştır" dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel'e hakaretler yağdırdı.

- Toprak kaybedildi yalanı Bahçeli'nin "toprak kaybettik" açıklaması da gerçeği yansıtmıyordu. Çünkü Türkiye, Saygı Karakolu'ndaki bayrak indirilmeden Suriye sınırları içindeki Eşme'de Türk bayrağını dalgalandırdı. HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ise operasyonda TSK'nın PYD ile işbirliği yaptığı imasında bulundu.

- İşbirliği sözkonusu değil Ancak bu sözler de gerçeği yansıtmıyordu. Bölgedeki PYD dahil yerel güçler, operasyon başladıktan sonra haberdar olabildi. Türkiye tarafından yapılan bildirim ise sadece, "Biz giriyoruz. Sakın ola kimse karşımıza çıkmasın" sözlerinden ibaretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber